Campanya informativa ACOL 2023

 Font:
Barcelona
Dimecres, 11/01/2023

La Comunalitat de Sants engega una campanya informativa sobre l'ACOL 2023 per entitats compromeses amb l'antiracisme.

Enguany engega de forma anticipada la campanya de l’ACOL 2023, un programa impulsat per la Generalitat de Catalunya per facilitar la contractació de persones migrants en situació irregular per tal d’obtenir el permís de residència. El programa ha anat millorant la seva eficàcia gràcies a les aportacions i reivindicacions de diversos col·lectius antiracistes que al llarg de les darreres convocatòries han treballat amb l’administració per pal·liar-ne les deficiències.

Al barri barceloní de Sants, vinculat històricament a diferents lluites sindicals, laborals, socials i antiracistes s’impulsen des de la Comunalitat Urbana un seguit d’accions amb l’objectiu de mobilitzar el màxim d’entitats i persones que es puguin vincular al programa.

Des del grup de treball específic de la XaCO (la Xarxa Comunal d’Ocupació) es fa una crida a totes les entitats de Sants compromeses amb l’antiracisme a defensar amb accions concretes els seus valors. Les sessions informatives estan dirigides a entitats que vulguin presentar projecte i a persones migrades en situació irregular que puguin vincular-se al programa. Hi haurà:

  • Trobada informativa per a entitats sobre les subvencions per a la regularització de persones migrants a través del programa ACOL, dirigit a entitats sense ànim de lucre legalment constituïdes i amb centre de treball a Catalunya. Es resoldran dubtes al voltant del que implica la subvenció, quins són els mecanismes de la sol·licitud, la documentació requerida, etc.
  • Taller formatiu sobre el procés de regularització dirigit a persones migrants en situació irregular pel seu empoderament en la realització de processos de regularització.
    • El 17 de gener a T.i.c.t.a.c. C. Santa Dorotea 9, Barcelona

Cal fer inscripció prèvia.

Des del grup de treball de la XaCO també ofereixen suport en la formulació del projecte i suport legal per fer els tràmits d’estrangeria.

Data: 

Dimecres 11 gen

Hora: 

18:00

Organitzador: 
Comunalitat de Sants
Correu electrònic de l'organitzador: 
https://comunalitatsants.cat/