La participació en els centres de protecció a la infància i adolescència

 Font:
Dijous, 16/02/2023
(En línia)

En aquesta càpsula Sílvia Parra donarà a conèixer la seva investigació, que té el propòsit de conèixer els processos participatius que es duen a terme dins d’un CRAE.

Aquesta càpsula organitzada pel Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) girarà al voltant del treball de Sílvia Parra, que explora el grau de participació dels infants i joves dins dels CRAE.

Sovint es tendeix a posar el focus d’actuació en la protecció i no en la participació dels i les joves, sota una mirada de vulnerabilitat i cura. Això desencadena una relació asimètrica entre professionals i els infants i adolescents, ja que les actuacions que es duen a terme sovint s’allunyen de fomentar el seu empoderament, autonomia i desenvolupament personal.

La investigació de la Sílvia té el propòsit de conèixer els processos participatius que es duen a terme dins d’un CRAE (entenent la participació com un dret fonamental per l’emancipació personal) i proposar noves perspectives i reflexions pels i les professionals que treballen en aquest àmbit.

Per assistir a aquest esdeveniment cal inscripció prèvia.

Data: 

Dijous 16 febr

Hora: 

18:00

Organitzador: 
CEESC
Correu electrònic de l'organitzador: 
projectes@ceesc.cat