‘Jornada d’acompanyament al dol i la malaltia’

La ‘Jornada d’acompanyament al dol i la malaltia’ es fa a la Universitat de Lleida (UdL) organitzada per l'Associació Grups d'Acompanyament al Dol de Lleida. Font: Associació Grups d'Acompanyament al Dol de Lleida
Lleida
Divendres, 17/03/2023

L'Auditori de l’Edifici Transfronterer de la Universitat de Lleida (UdL) acollirà el 17 de març una jornada de formació al voltant de l’acompanyament al dol i a la malaltia.

Organitzada per l'Associació Grups d'Acompanyament al Dol de Lleida, la ‘Jornada d’acompanyament al dol i la malaltia’, que arriba a la setzena edició el 17 de març, s’obrirà a les 9.30 h amb la conferència ‘La mort, el nostre següent naixement’, a càrrec del doctor en Teologia i llicenciat en Antropologia Cultural Xavier Melloni. Melloni és membre de Cristianisme i Justícia.

Al matí hi haurà una taula rodona en la qual es parlarà de qüestions com ara la malaltia i el dol en l’àmbit sanitari, en els infants i també del dol perinatal. Mentre que a la tarda es donarà espai a tallers on es tractarà com fer l’acompanyament des de cures pal·liatives, es recuperarà el tema de la infància i el del dol perinatal i es treballarà com fer un bon acompanyament espiritual, entre altres qüestions.

Des de l’organització assenyalen que la jornada formativa, que es farà a l'Auditori de l’Edifici Transfronterer de la Universitat de Lleida (UdL), té l’objectiu de compartir eines “per poder acompanyar les altres persones en els seus moments vitals i treballar en profunditat en pro de la salut mental de cadascú”.

L'Associació Grups d'Acompanyament al Dol de Lleida es va posar en marxa l'any 2004 per iniciativa de Montse Esquerda i Anna Maria Agustí amb la voluntat d'ajudar persones en dol, entenent el dol com el procés d’elaboració del dolor infligit per una pèrdua significativa, especialment en la mort d'una persona estimada.

La jornada està oberta a tothom amb una tarifa de trenta euros i cal fer la inscripció abans del 13 de març. Per a més informació sobre la jornada es pot consultar la darrera hora al web de l'Associació Grups d'Acompanyament al Dol de Lleida.

Data: 

Divendres 17 març

Hora: 

09:30

Organitzador: 
Associació Grups d'Acompanyament al Dol de Lleida
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@dol-lleida.org