'Setmana del voluntariat' de Girona

La  'Setmana del voluntariat’ comença el dissabte 6 de maig i s'allarga fins al diumenge 14, amb activitats a Girona, Salt, Caldes de Malavella, Vilafant i Figueres. Font: FCVS
Girona
Dissabte, 06/05/2023 fins Diumenge, 14/05/2023

Entre el dissabte 6 i el diumenge 14 de maig, les comarques gironines s'omplen d'actes organitzats per les entitats socials per reconèixer el paper de les persones voluntàries.

Amb la complicitat de desenes d'entitats socials, la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) organitza a les comarques gironines una nova 'Setmana del voluntariat’. Comença el dissabte 6 de maig i s'allarga fins al diumenge 14. Com ja és habitual, es faran actes en diferents municipis gironins i pensats per a diferents públics, però, a més, aquest any es farà una Fira d'entitats de voluntariat. La cita és el dijous 11 de maig, de 16 a 20 h i a la Plaça Catalunya de Girona.

L'esdeveniment serà un aparador de les feines que fan diferents entitats socials i les persones que s'estiguin pensant fer un voluntariat hi podran trobar moltes opcions per triar. Sota el lema 'Tu pots donar sang i el voluntariat dona vida', la Plaça Catalunya de Girona es convertirà en un espai de trobada per recollir sang, a través de l'Associació de Donants de Sang de Girona, i també per gaudir d'una tarda farcida d'activitats: country, concert, ball grupal i poesia, entre d'altres.

Entre les entitats participants hi haurà ABI Associació Bipolars Girona, Creu Roja Girona, Càritas Diocesana de Girona, Fundació Llars de l'Amistat Cheshire Llar Oxalis, Amics de la Gent Gran Girona, Fundació Autisme Mas Casadevall, Fundació Esclerosi Múltiple de Girona, Contra el Càncer Girona, Fundació GironaEst, Casal dels Infants de Salt, l'Associació Donants de Sang de Girona i Banc de Sang i Teixits.

A més de les de Girona, hi haurà activitats a Caldes de Malavella, Salt, Vilafant i Figueres. Actes com ara berenars de germanor, cantades de karaoke, rutes per fer salut i també portes obertes en algunes entitats. Seran totes maneres diverses d'acostar a la ciutadania el món de l'associacionisme. Tota la programació es pot consultar al web de la FCVS i en algunes activitats és necessari fer una inscripció prèvia.

Emmarcada en la 'Setmana del voluntariat', el dimarts 9 de maig, es farà la presentació de la guia 'El voluntariat als centres de salut', al Col·legi de Metges de Girona (c. Albereda, 3-5). Hi haurà una taula de diàleg amb la participació de l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, Contra el Càncer Girona i una referent de benestar emocional d'un CAP. L'acte és a les 12 h, és gratuït i cal fer la inscripció.

Data: 

Dissabte 06 Maig

Hora: 

10:00

Organitzador: 
Federació Catalana de Voluntariat Social
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@voluntaris.cat