Celebració de l'Encabronada de Sant Cugat del Vallès

Fragment del cartell oficial de l'Encabronada de Sant Cugat del Vallès. Font: Diables de Sant Cugat
Sant Cugat del Vallès
Divendres, 05/05/2023 fins Diumenge, 07/05/2023

Els Diables de Sant Cugat ja preparen motors per a la celebració de la tradicional festivitat popular que apropa les santcugatenques a les llegendes més fascinants d'arreu del món.

Els dies 5, 6 i 7 de maig, la població vallesana de Sant Cugat del Vallès s'omple de cultura popular, de foc i de tradició gràcies a la celebració de l'Encabronada. Aquesta popular festivitat de primavera, organitzada pels Diables de Sant Cugat, endinsa la població en un ampli ventall d'activitats que tenen l'objectiu de traslladar les llegendes de la vila i d'arreu del món a totes les persones que gosen participar-hi. La Llegenda del Boc de Can Vernet, per exemple, és una de les més populars, la qual es transforma en el fil conductor de l'Encabronada.

Algunes de les activitats que es podran gaudir al llarg de les jornades són: la cercavila amb els tabals dels diables rememorant la llegenda del Boc de Can Vernet i la invocació del Boc; el correfoc amb el Boc de Can Vernet; el 'Percufoc', la trobada de percussió solidària amb colles de tabals d’arreu de Catalunya, i 'El bany de foc', l'espectacle de foc en representació a la llegenda principal de la festivitat. També hi ha programades actuacions musicals, tallers i un grapat d'activitats per a tots els públics.

Data: 

Divendres 05 Maig

Hora: 

19:30

Organitzador: 
Diables de Sant Cugat
Correu electrònic de l'organitzador: 
diables@diablesdesantcugat.cat