Jornada: 'La Nakba que no cessa. Estratègies feministes palestines davant el colonialisme i l'apartheid israelià'

Fragment del cartell oficial de la jornada 'La Nakba que no cessa'. Font: Prou Complicitat amb Israel
Barcelona
Divendres, 19/05/2023

La Comunitat Palestina de Catalunya i la coalició Prou Complicitat amb Israel presenten una diada per commemorar el 75è aniversari de l'èxode que va patir el poble palestí.

El terme nakba significa catàstrofe o desastre i és utilitzat per la comunitat palestina per designar l'èxode i l'atac que van patir l'any 1948 quan l'exèrcit israelià va obligar a més de vuit-centes mil palestines a abandonar la seva regió. Cada any es commemora la data, una lluita pel dret del poble palestí a tornar a casa seva, i enguany se celebra el divendres 19 de maig, amb l'organització d'una jornada a La Bonne, el Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison de Barcelona, de la mà de la coalició Prou Complicitat amb Israel i de la Comunitat Palestina de Catalunya.

Les activistes Rita Ammar, Raya Ziada, Tahreer Araj i Jyssarah Abdallah Vargas seran les ponents de la conferència 'Estratègies feministes palestines davant el colonialisme i l'apartheid israelià', celebrada a les 18.30 h de la tarda. Tot seguit, a les 19.30 h, es farà el lliurament del premi Esperança de la Comunitat Palestina de Catalunya. L'acte serà conduït per la periodista Sandra Vicente i obert a tots els públics, amb entrada gratuïta.

A més, enguany és el 75è aniversari de la Nakba i, des de Prou Complicitat amb Israel, han llençat un manifest per exigir a la Generalitat de Catalunya que abandoni la consideració d'Israel com a país estratègic. El dissabte 20 de maig se celebra una manifestació a la plaça Universitat de Barcelona per sumar força a la causa.

Data: 

Divendres 19 Maig

Hora: 

18:30

Organitzador: 
Comunitat Palestina de Catalunya i Prou Complicitat amb Israel
Correu electrònic de l'organitzador: 
proucomplicitat@gmail.com