Xerrada: 'Reptes i oportunitats de la gestió comunitària de recursos'

Cartell oficial de la xerrada 'Reptes i oportunitats de la gestió comunitària de recursos'. Font: Fira Literal
Barcelona
Dissabte, 20/05/2023

En el marc de la Fira Literal 2023 i amb la participació de la Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya i altres entitats, es presenta un debat per posar sobre la taula els mètodes de gestió de la propietat col·lectiva de mitjans.

El dissabte 20 de maig, a les 18.30 h, l'Espai Àgora de l’Institut Martí Pous de Barcelona acull el debat 'Reptes i oportunitats de la gestió comunitària de recursos'. Aquesta iniciativa que compta amb la participació de la Xarxa per la Sobirania Energètica, juntament amb altres entitats, i la Direcció General d'Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives, en el marc de la celebració de la Fira Literal 2023 que se celebra al recinte de la Fabra i Coats el 20 i 21 de maig.

L'objectiu principal és posar sobre la taula els mètodes de la gestió comunitària de recursos naturals, els seus beneficis i aspectes a tenir en compte, i la importància de conservar un manteniment públic d'aquests, en lloc de privatitzar-ho. També es parlarà del desenvolupament de models econòmics alternatius que posin el focus en les veïnes, en contra del benefici econòmic empresarial. Al llarg de la xerrada, el discurs s'exemplificarà amb casos de comunitats que han aconseguit una exitosa gestió dels recursos i caminen cap a una transformació justa i sostenible.

Les ponents que participaran són: Jordi Garcia Jané, autor del llibre 'Adéu capitalisme'; Adrián Almazán, autor de 'Nuevos comunalismos'; Dante Maschio, membre d'Aigua és Vida i Irene González, membre de la Xarxa per la Sobirania Energètica. L'esdeveniment és obert a tots els públics.

Data: 

Dissabte 20 Maig

Hora: 

18:30

Organitzador: 
Fira Literal amb la col·laboració de diferents entitats
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@literalbcn.cat