Obertura de la celebració dels cent cinquanta anys de Rosa Sensat

Ara que fa cent cinquanta anys del naixement de Rosa Sensat i Vila, s'han preparat tot un seguit d'actes per reconèixer la seva feina i capacitat d'innovació. Font: Associació de Mestres Rosa Sensat
Barcelona
Divendres, 16/06/2023

Una retrospectiva de la vida i el llegat de la mestra i pedagoga obrirà els actes de celebració de l'Any Rosa Sensat. Serà el divendres 16 de juny a les 18 h, a Barcelona.

Quan fa cent cinquanta anys del naixement de Rosa Sensat i Vila, s'han preparat tot un seguit d'actes per reconèixer la seva feina, capacitat d'innovació i valentia. Els actes comencen el divendres 16 de juny a les 18 h amb una sessió oberta a tothom a la seu de l'Associació de Mestres Rosa Sensat (avinguda de les Drassanes, 3, a Barcelona). S'hi farà una retrospectiva de la vida i el llegat de la mestra i pedagoga i, tot seguit, es presentaran els actes que hi ha previstos al llarg de tot l'any per commemorar l'efemèride.

Rosa Sensat i Vilà (el Masnou, Maresme, 1873 - Barcelona, Barcelonès, 1961) va ser una mestra pionera de la renovació pedagògica i promotora de la formació de les dones. L'acte s'obrirà amb la projecció d'un documental i seguirà amb la conferència 'Recorregut visual per la vida de Rosa Sensat i Vilà', a càrrec del mestre i doctor en pedagogia David Pujol. A la taula rodona per parlar de l'actualitat del pensament de la pedagoga hi participaran Joan Soler, doctor en Pedagogia i professor emèrit UVIC-UCC; Xavier Besalú, mestre, pedagog i doctor en Ciències de l'Educació, i Maria Carmen Agulló, professora d'Història de l'Educació a la Universitat de València.

Aquesta tarda dedicada a Rosa Sensat és oberta a tothom i gratuïta, però cal omplir el full d'inscripció. L'organitza l'Associació de Mestres Rosa Sensat en col·laboració amb el Departament d'Educació.

Data: 

Divendres 16 juny

Hora: 

18:00

Organitzador: 
Associació de Mestres Rosa Sensat
Correu electrònic de l'organitzador: 
associacio@rosasensat.org