Conversa feminista per fer front a l'ofensiva patriarcal

Cartell oficial de la conversa feminista per fer front a l'ofensiva patriarcal. Font: Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere
Barcelona
Dilluns, 03/07/2023

La Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere organitza una activitat per debatre i analitzar el context polític actual, davant l'augment de l'extrema dreta i les eleccions generals del 23J.

El dilluns 3 de juliol, de 18 a 20 h, el Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, La Bonne, de Barcelona, acollirà l'activitat 'Conversa feminista per fer front a l'ofensiva patriarcal', organitzada per la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere. L'objectiu és debatre el context polític actual, posant èmfasi als moviments que l'extrema dreta està realitzant al panorama espanyol.

Es parlarà sobre l'amenaça i les conseqüències que les seves accions poden tenir sobre la democràcia, la cohesió social, la cura i la garantia de drets que ha aconseguit el moviment feminista. Gràcies a l'espai de trobada, es pretenen teixir aliances per reforçar la comunitat feminista, davant les eleccions generals del 23J.

La xerrada comptarà amb la presència de diferents ponents: Carla Vall, advocada penalista; Sílvia Aldavert, la coordinadora de l'Associació Drets Sexuals i Reproductius; Alba Alfageme, psicòloga i professora de la Universitat de Girona; Beatriz Cantero i Marta Molas.

Un cop acabada la conversa, amb totes les propostes combatives i per a la defensa dels drets, es crearà un document amb la intenció de fer-lo arribar a les diferents candidatures de les eleccions, per tal d'exigir blindar i preservar els drets de gènere que, històricament, s'han obtingut lluitant. També per exigir que cal treballar polítiques que garanteixin recursos per combatre les violències masclistes.

La participació és gratuïta, i només cal omplir el formulari d'inscripció.

Data: 

Dilluns 03 jul

Hora: 

18:00

Organitzador: 
Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere
Correu electrònic de l'organitzador: 
plataforma@violenciadegenere.org