Xerrada 'Bosc, foc i poble. Reptes i aprenentatges 25 anys després dels focs del 98'

Cartell oficial de la festa major de Prades de Molsosa, on s'emmarca la xerrada. Font: Associació Cultural de Prades de la Molsosa
Prades de la Molsosa
Dissabte, 15/07/2023

En el marc de la festa major de Prades de Molsosa, de la mà de l'Associació Cultural de Prades de la Molsosa, s'organitza aquest acte per prendre consciència dels incendis forestals.

El 18 de juliol de 1998 es va iniciar un incendi de grans dimensions que, al llarg de quatre dies, va arrasar més de vint-i-set mil hectàrees a la Catalunya Central, més concretament a les comarques del Solsonès, el Bages i la Segarra. Aquest estiu, per tant, es compleixen vint-i-cinc anys del desastre i la població de Prades de la Molsosa (Solsonès), la qual es va veure greument afectada per aquest desastre, compta amb la xerrada 'Bosc, foc i poble. Reptes i aprenentatges 25 anys després dels focs del 98' en el marc de la seva festa major.

Se celebra el dissabte 15 de juliol, a les 18.30 h de la tarda, a la plaça de la Vila. La participació és gratuïta i l'acte és obert a tothom. És l'Associació Cultural de Prades de Molsosa qui s'encarrega de l'organització de la taula rodona i de la totalitat d'actes de la festa major.

L'objectiu principal de l'acte és posar sobre la taula la importància del control i la prevenció dels incendis forestals davant les conseqüències devastadores per a l'entorn natural i la població del territori. En la taula rodona participaran diferents professionals: Sergi Feixas, pagès i treballador forestal de Castelltallat; Raquel Servitja, ramadera de Clarets dels Cavallers; Marc Castellnou, cap del Grup d'Actuació Forestal (GRAF), i Andrea Duane, investigadora en incendis forestals de la Universitat de Lleida i del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC).

Data: 

Dissabte 15 jul

Hora: 

18:00

Organitzador: 
Associació Cultural de Prades de la Molsosa
Correu electrònic de l'organitzador: 
acprades@gmail.com