Exposició 'Cara a cara amb les violències. Relats de resiliència a Centreamèrica'

Fragment del cartell oficial de l'exposició 'Cara a cara amb les violències. Relats de resiliència a Centreamèrica'. Font: ICIP
Sant Adrià del Besòs
Dijous, 27/07/2023

L'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i l'organització RUIDO Photo presenten una mostra per denunciar la situació del Triangle Nord de Centreamèrica, on es produeixen una quantitat molt alarmant d'assassinats.

Fins al 27 de juliol, els jardins del Museu d’Història de la Immigració acullen l'exposició 'Cara a cara amb les violències. Relats de resiliència a Centreamèrica', impulsada per l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i l'organització RUIDO Photo. La mostra exposa l'actualitat que pateix el Triangle Nord de Centreamèrica, format pels països del Salvador, Guatemala i Hondures, els quals viuen una situació alarmant de seguretat, ja que ocorre, de mitjana, un assassinat cada quaranta minuts. Una xifra crítica i seriosa que deixa palès el perill que viu la ciutadania.

En una zona on predomina la pobresa i l'exclusió social, la població més vulnerable també pateix segrestos, violacions, desaparicions i extorsions. És a través d'entrevistes i fotografies que es pretén denunciar aquesta realitat i visibilitzar-la a escala internacional per prendre consciència de les greus vulneracions dels drets humans que es produeixen.

En aquest clima de violència, però, la mostra dona veu a les persones que lluiten per a la transformació d'aquesta situació i els projectes educadors, de cures, de solidaritat i de sensibilització que construeixen. Una valentia que demostra que la pau és possible i que la ciutadania compta amb una capacitat de resiliència profunda.

La mostra està dividida en quatre blocs: Dones, Infància, Joves i Migrants, i les espectadores poden accedir, a través d'un codi QR, als textos de l'exposició en castellà i anglès. L'entrada és gratuïta i es pot visitar en l'horari del museu: els matins de dimarts a dissabtes, de 10 a 14 h i les tardes dels dimarts i els dijous, de 17 a 20 h.

Data: 

Dijous 27 jul

Hora: 

20:00

Organitzador: 
Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i RUIDO Photo
Correu electrònic de l'organitzador: 
icip@icip.cat