36a Pujada al Port de Salau

Fragment del cartell oficial de la 36a Pujada al Port de Salau. Font: CAOC
Esterri d'Àneu
Dissabte, 05/08/2023 fins Diumenge, 06/08/2023

El Cercle d'Agermanament Occitano-Català (CAOC) organitza una jornada plena d'activitats per commemorar la tradicional pujada al Port de Salau, un acte emblemàtic que celebren cada primer cap de setmana d'agost.

El diumenge 6 d'agost, a les 8 h del matí, s'iniciarà la 36a Pujada al Port de Salau, una iniciativa que el Cercle d'Agermanament Occitano-Català (CAOC) celebra anualment amb l'objectiu de reforçar el vincle i els lligams entre catalanes i occitanes. L'acte consisteix en una excursió per pujar fins al Port de Salau, una zona de muntanya que uneix Catalunya, des del Pallars Sobirà, i Occitània, des del departament d'Arieja.

Des de l'organització s'ofereixen dos punts d'inici: des del Refugi del Fornet, situat a la ribera d'Alós, a Alt Àneu, o des del Pont de Perosa, a la pista forestal de Bonabé. Un cop les participants arriben al port de muntanya, situat a 2.100 metres d'altitud, se celebren diferents actes de germanor, com intercanvis de productes, dansa i música.

En el marc de la pujada, i per tal de fer xarxa entre les participants, l'Ecomuseu de la Vall d'Àneu, situat al municipi lleidatà d'Esterri d'Àneu, acull un programa d'activitats variades el dissabte 5 d'agost. A les 17 h es realitzarà una conferència i la projecció del documental '20 anys del parc natural de l'Alt Pirineu', a càrrec del director del parc natural, Marc Garriga. A continuació, a les 21.30 h, per concloure la tarda, es podrà gaudir del concert del grup de música folk Els Banduolers, a més d'un ball tradicional de la regió.

La participació en les activitats és gratuïta i per a tots els públics. L'accés al concert seguirà la fórmula de taquilla inversa.

Data: 

Dissabte 05 ag

Hora: 

17:00

Organitzador: 
Cercle d'Agermanament Occitano-Català (CAOC)
Correu electrònic de l'organitzador: 
caoc@caoc.cat