Xerrada 'Per una ciutadania global: cuidar per sostenir la vida'

Fragment del cartell oficial de la xerrada 'Per una ciutadania global: cuidar per sostenir la vida'. Font: Red de Migración, Género y Desarrollo
Girona
Dissabte, 29/07/2023

La Red de Migración, Género y Desarrollo, juntament amb altres col·lectius feministes, organitza una jornada per a enfortir la comunitat i parlar d'estratègies per combatre les discriminacions racistes.

El dissabte 29 de juliol, a partir de les 10 h del matí, les instal·lacions del Centre Cívic Santa Eugènia de Girona serà l'espai que acollirà la xerrada 'Per una ciutadania global: cuidar per sostenir la vida', una oportunitat per generar diàleg col·lectiu i enfortir la comunitat femenina i feminista de la zona. És l'entitat Red de Migración, Género y Desarrollo (Red MGD), fundada per diferents associacions de dones, l'encarregada d'organitzar l'activitat, amb la col·laboració de Calala Fondo de Mujeres i l'Associació de Dones Immigrants Subsaharianas (ADIS), entre altres.

L'objectiu principal de la jornada és crear debat al voltant de la cura comunitària i les diferents estratègies, experiències i trajectòries necessàries per combatre i superar les situacions d'opressió racista que han viscut. La xerrada està especialment dedicada al col·lectiu de dones, especialment migrants, per tal de tractar conjuntament els obstacles que es poden trobar al camí en contextos de migració. Com bé destaquen des de l'organització, "cuidar és descolonitzar".

Un ampli ventall de dones de diferents associacions i grups seran les encarregades de dirigir les ponències al llarg del matí, les quals finalitzaran a les 14 h. Les moderadores són Sara Cuentas, coordinadora de l'Escola Feminista Descolonial de Red MGD, i Arlene Cruz, també membre de l'entitat. A partir de les 14.30 h es podrà gaudir d'un dinar col·lectiu del Marroc. La participació és totalment gratuïta i només cal confirmar l'assistència enviant un correu a: xarxamgd@gmail.com.

Data: 

Dissabte 29 jul

Hora: 

10:00

Organitzador: 
Red de Migración, Género y Desarrollo i altres col·lectius feministes
Correu electrònic de l'organitzador: 
xarxamgd@gmail.com