Setmana de Jocs al Carrer a Manresa 2023

Fragment del cartell oficial de la Setmana de Jocs al Carrer a Manresa 2023. Font: CAE Manresa
Manresa
Dimarts, 29/08/2023 fins Dissabte, 02/09/2023

L'escola d'educació en el lleure CAE presenta la 21a edició d'aquesta especial celebració per la qual els carrers del centre històric s'omplen d'emoció i diversió per a tots els públics.

Del 29 d'agost al 2 de setembre, els carrers i places del centre històric de Manresa es convertiran en un gran tauler de joc gràcies a la celebració de la Setmana de Jocs al Carrer, impulsada per l'entitat CAE, formació i serveis socioculturals, amb la col·laboració d'un grapat d'organitzacions de la capital del Bages. L'objectiu és, a través d'una programació diversa, posar a l'abast de la població tota mena de jocs per a crear un espai d'estimulació cognitiva i potenciar l'educació en el lleure, la inclusió, les relacions interpersonals i la dinamització social.

Principalment, se cerca omplir els carrers de diversió, emoció i entreteniment per fomentar la tradicionalitat dels jocs i tot el que els envolta. L'acte inaugural que donarà el tret de sortida a la Setmana de Jocs al Carrer serà l'espectacle 'Colors de Monstre', de la mà de la companyia Tombs Creatius, a la plaça Sant Domènec, el 29 d'agost a les 17.30 h.

Cada tarda, de 17.30 a 20.30 h, es podrà gaudir dels 'Jocs a les places', les sessions principals dedicades a les més menudes de la casa. Hi haurà des de jocs de taula, jocs d'habilitat, jocs populars i tradicionals, jocs per aire, malabars i equilibris i jocs simbòlics. A més, la plaça Major oferirà jocs infantils, per a infants d'un a cinc anys. La Setmana de Jocs al Carrer també proposa la gimcana 'Resol l'enigma' i un seguit de tallers amb professionals del sector per a aprendre sobre els jocs.

Aquesta celebració, però, no només està pensada pel públic infantil, sinó que joves i adults podran gaudir cada vespre, de 22 a 00.30 h, dels 'Jocs de taula a la fresca'. D'altra banda, els dies 30, 31 d'agost i 1, 2 de setembre es podrà visitar l'exposició 'Jocs de Taula Centenaris', a l'Espai Manresa 1522, de 17.30 a 20.30 h.

La participació en les activitats és totalment gratuïta i els espais principals se situen al centre històric de Manresa, són la plaça de Sant Domènec, la plaça Major, la plaça Plana de l'Om, la plaça del Mercat de Puigmercadal, la plaça Europa, la placeta de la Mel i l'Espai Manresa 1522.

Data: 

Dimarts 29 ag

Hora: 

17:30

Organitzador: 
CAE, formació i serveis socioculturals
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@jocsalcarrermanresa.cat