Acte en homenatge a Llum Ventura

Il·lustració que forma part del cartell oficial de l'acte en homenatge a Llum Ventura. Font: Ca la Dona
Barcelona
Dissabte, 02/09/2023

Diferents entitats i col·lectius del territori s'han agrupat per organitzar una cerimònia per mantenir viu el record de l'activista i defensora dels drets de les dones Llum Ventura.

El dissabte 2 de setembre, a les 12 h, l'espai autogestionat Àgora Juan Andrés, situat al barri del Raval de Barcelona, serà el lloc que acollirà l'acte en homenatge a Llum Ventura, que ens va deixar el passat 9 de juliol. Són diferents entitats i col·lectius del territori, com Ca la Dona, La Negreta del Gòtic, Resistim al Gòtic, Col·lectiu Jardins de Sant Pau, Guerrilla Raval, l'Àgora Juan Andrés, Tanquem els CIEs, Metzineres, entre altres, les que s'han encarregat de l'organització de l'esdeveniment.

La voluntat principal és recordar a Ventura i mantenir viu el seu record i la tasca social que va desenvolupar al llarg de la seva vida a la ciutat, com a activista i defensora dels drets de les dones que va ser durant tota la seva vida.

La cerimònia comptarà amb pica-pica i beguda, música i recitals en directe, i cada col·lectiu tindrà un espai per parlar i articular els discursos corresponents. També hi haurà un llibre en blanc, perquè tothom qui vulgui pugui escriure unes paraules per la Llum, es prepararà una zona perquè les assistents puguin penjar les fotografies impreses que tinguin amb o de la Llum i, al final de l'acte, es recolliran tots els materials (fotos, vídeos, textos, gravacions de l'esdeveniment...) per poder generar un contingut del viscut.

Les entitats organitzadores han elaborat un llibret amb l’autobiografia de la Llum i tothom podrà adquirir-ne un, demanant la voluntat. Els beneficis que puguin sorgir del memorial es dedicaran íntegrament a la millora de les infraestructures d'entitats i el suport de col·lectius de la ciutat que ho requereixin.

Data: 

Dissabte 02 set

Hora: 

12:00

Organitzador: 
Diferents entitats i col·lectius del territori
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@caladona.org