III Cursa Inclusiva i Adaptada de Tarragona, al Parc Francolí

 Font:
Tarragona
Dissabte, 21/10/2023

Un grup d’entitats de Tarragona organitza la III Cursa Adaptada i Inclusiva de Tarragona.

Fins a 300 persones podran participar, amb inscripció prèvia. Les curses comencen a les 11 h al Parc Francolí de Tarragona, un espai gestionat per la Fundació Onada que ofereix lloc d’esbarjo a la ciutadania i llocs de feina a persones treballadores del Centre Especial de Treball de la Fundació.

L’objectiu és fomentar l’esport adaptat i sensibilitzar a la ciutadania sobre les dificultats i capacitat de superació de les persones, l’empenta de les famílies, i la necessitat de realitzar activitats inclusives, adaptades i amb suports per a que tothom hi pugui participar.

La prova està oberta a persones de totes les edats amb diversitat funcional, discapacitat, TEA o altres circumstàncies, que podran participar en les modalitats de cadira de rodes, caminador o deambulant, amb distàncies en línia recta adaptades (20, 40 i 60 metres) i un recorregut d’1 km al voltant del parc.

No hi ha temps màxim per acabar el recorregut i en qualsevol moment es podrà abandonar la cursa si així es desitja. La cursa és no competitiva i només hi podran participar persones inscrites prèviament.

En recollir el dorsal, cada participant rep una bossa amb obsequis i tothom, en acabar, una medalla. S’hi han habilitat espais de calma, lavabos adaptats i tot el necessari per gaudir de l’esport d’una forma tranquil·la, segura i inclusiva.

L'acte compta amb la participació de les entitats socials i educatives de Tarragona del sector de la discapacitat com la Fundació Onada, la Fundació Estela, l'AMPA del Col·legi de les Dominiques de Tarragona, les associacions Astafanies i Todos en Azul, l'escola SOLC i el Centre d'Educació Especial San Rafael, que han donat impuls a la iniciativa i s'han encarregat dels diferents detalls organitzatius.

La Fundació Onada coordina l'organització de la cursa juntament amb el Consell Esportiu del Tarragonès, Club Gimnàstic de Tarragona i Tarragona Esports, i facilita la ubicació al Parc Francolí, , un espai gestionat per la Fundació Onada que ofereix lloc d’esbarjo a la ciutadania i llocs de feina a persones treballadores del Centre Especial de Treball de la Fundació.

Data: 

Dissabte 21 oct

Hora: 

11:00

Organitzador: 
Fundació Onada, Consell Esportiu del Tarragonès, Nàstic Atletisme, Patronat d'Esports de Tarragona
Correu electrònic de l'organitzador: 
comunicacio@fundalis.org