Immersions pel seguiment de les praderies de Posidònia

Posidònia, planta marina. Font: Llicències CC (Unsplash)
Coma-ruga
Dilluns, 16/10/2023 fins Dimecres, 18/10/2023

Anèl·lides - serveis ambientals marins ha planificat els dies 16, 17 i 18 d'octubre tres immersions dins el projecte de ciència ciutadana 'Posidònia Activa', per poder comprovar l'estat de les praderies d'aquesta planta marina.

L'organització Anèl·lides ha preparat tres immersions per fer un seguiment de l'estat de les praderies de Posidònia de la costa catalana. El punt de trobada serà el port de Coma-ruga, des d'on s'anirà a les diverses zones: el 16 d'octubre a Roda de Berà i Creixell, el 17 a Coma-ruga i Sant Salvador i el dia 18 a Calafell, de 9 h a 13 h. És un esdeveniment adreçat a les submarinistes avançades amb més de deu immersions i persones que practiquen esnòrquel amb bona capacitat de natació. Les interessades estan convocades a les 8 h.

L'entitat treballa la divulgació, l'educació i la recerca per donar a conèixer el mar i les espècies que hi viuen. Concretament, el monitoratge d'aquesta planta marina forma part d'un projecte de ciència ciutadana anomenat 'Posidònia Activa', que escruta el fons marí de les costes catalanes des del 2020 amb l'ajuda de voluntàries per extreure mostres biològiques i continuar preservant-la.

La Posidònia és una fanerògama que alimenta a moltes espècies, és clau per a l'oxigenació del mar i per a l’expulsió dels microplàstics que el contaminen, fet pel qual resulta clau localitzar totes les praderies per no deixar cap zona sense estudiar. Per participar en les immersions és necessari contactar amb l'entitat organitzadora.

Data: 

Dilluns 16 oct

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Anèl·lides
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@anellides.com