Presentació de la 1a actuació mancomunada al Parc Natural de Collserola

Paisatge del Parc Natural de Collserola. Font: Collserola Iniciatives
Sant Cugat del Vallès
Dimecres, 18/10/2023

L'associació de propietaris agroforestals Collserola Iniciatives ha convocat una roda de premsa, el dimecres 18 d'octubre a les 11 h, per presentar la primera actuació mancomunada al Parc Natural de Collserola.

L’associació Collserola Iniciatives, que compta amb el suport tècnic de la Federació Catalana d’Associacions de Propietaris Forestals, ha impulsat la primera actuació mancomunada al Parc Natural de Collserola, per gestionar i protegir les masses forestals de la zona i prevenir els incendis. Serà a la finca Can Castellví, a Sant Cugat del Vallès, on es desenvoluparà la roda de premsa, el 18 d'octubre a les 11 h.

L'actuació en qüestió s'estén a cinquanta hectàrees entre quatre propietats dins el parc natural, concretament a les zones de Molins de Rei i Cerdanyola del Vallès. Es tracta d'una iniciativa amb especial rellevància, tenint en compte que el 60% del parc és de propietat privada. A banda de la gestió dels boscos, també permetrà recuperar l’aigua a rius i conques, millorar l'estat de la biodiversitat i incrementar la resiliència al canvi climàtic.

L'actuació és possible gràcies als fons de prevenció d'incendis del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, el suport del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola i el Centre de la Propietat Forestal. A més, des de l’entitat animen les propietàries a associar-se per poder impulsar noves accions de conservació.

Data: 

Dimecres 18 oct

Hora: 

11:00

Organitzador: 
Collserola Iniciatives
Correu electrònic de l'organitzador: 
associacio@collserolainiciatives.cat