Jornades RELIG 2023: 'Bones pràctiques de foment de la llengua catalana en l’àmbit religiós'

Les jornades se celebraran a la seu de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya de Barcelona.
Barcelona
Dimarts, 07/11/2023 fins Dimecres, 08/11/2023

El 7 i el 8 de novembre se celebraran les jornades organitzades per la Direcció General d'Afers Religiosos en les quals es debatrà i reflexionarà sobre l'impacte i els reptes que suposa la diversitat religiosa en l'àmbit del foment del català.

La Direcció General d'Afers Religiosos (DGAR) impulsa un any més les jornades RELIG, enguany sota el títol 'Bones pràctiques de foment de la llengua catalana en l’àmbit religiós'. Destinades a debatre i reflexionar sobre com el català pot esdevenir una llengua de diàleg de les religions i contribuir a la cohesió social, les jornades RELIG 2023 se celebraran el 7 i 8 de novembre a la sala d'actes de la seu de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC), a Barcelona.

Les jornades RELIG 2023 s'inauguraran el 7 de novembre, a les 16.45 h, de la mà de Francesc Xavier Vila, secretari de Política Lingüística del Departament de Cultura, i Carles Armengol, director general d’Afers Religiosos del Departament de la Presidència. A continuació, s'iniciarà el primer bloc, sota el títol 'El foment del català en l’àmbit religiós', format per la ponència marc 'Per què en català?', a càrrec d’Enric Gomà, guionista, escriptor i divulgador lingüístic, i un espai dedicat a l’acord 'Religions per la llengua'.

L'endemà, el 8 de novembre, tindran lloc dos blocs més. El primer, 'La situació del català en l’àmbit religiós i bones pràctiques', de 10 a 14 h, al qual donarà la benvinguda en Dídac Lagarriga, coordinador de les jornades. Aquest bloc estarà format per diverses ponències i un panel d’experiències d’entitats religioses. A la tarda, de 17 a 19.30 h, serà moment pel bloc 'Recursos per aprendre i utilitzar la llengua catalana', en el qual s'emmarcarà la ponència 'Els serveis i recursos del Consorci per a la Normalització Lingüística' i un panel de recursos sobre el fet religiós en català.

A través d'aquestes jornades, des de la DGAR se cerca reflexionar sobre l'impacte i els reptes que suposa la diversitat religiosa en l'àmbit del foment del català, així com fer difusió del projecte de recerca sobre aquesta matèria i de recursos i experiències dutes a terme en l'àmbit del foment del català per part de les administracions públiques i les confessions religioses.

Per assistir a les jornades, cal fer la inscripció, bloc a bloc, a través dels formularis pel primer bloc, el segon bloc i el tercer bloc. En cas del personal de la Generalitat de Catalunya, haurà d'utilitzar la via habitual per inscriure’s a formació de l’EAPC.

Data: 

Dimarts 07 nov

Hora: 

17:00

Organitzador: 
Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya
Correu electrònic de l'organitzador: 
bustia.afersreligiosos@gencat.cat