Curs 'Llengües d’aquí i d’arreu: per una gestió catalana de la diversitat lingüística'

 Font:
Barcelona
Dimarts, 07/11/2023 fins Dijous, 30/11/2023


Aquest novembre de 2023, el CIEMEN realitza una novena edició de l'Escola centrada en la gestió del multilingüisme social a Catalunya, amb un enfocament en les llengües pròpies i minoritàries.

Durant els dimarts i els dijous d'aquest novembre de 2023, se celebra la novena edició de l'Escola, un curs impusat per l'escola del CIEMEN (Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals) sobre la gestió del multilingüisme social a Catalunya. Catalunya es caracteritza per la seva diversitat lingüística, amb quatre llengües pròpies que tradicionalment s'usen al territori: el català, l'occità, la llengua de signes catalana i el caló.

A més, alberga una àmplia varietat d'idiomes emprats per la seva població, que inclou des del castellà com a llengua oficial i més parlat fins a altres idiomes que, tot i no ser autòctones, es fan presents en la vida quotidiana.

L'Escola se centra en tres grans temàtiques: primer, explora la diversitat lingüística a Catalunya, amb una atenció especial a l'àmbit educatiu; en segon lloc, s'aborda la tasca de preservar les llengües provinents dels fluxos migratoris recents, amb una menció especial a les llengües que s'enfronten a situacions de minorització a les seves regions d'origen, com l'amazic, el fula, el romaní i altres i finalment es consideren els reptes que suposa l'adquisició de la llengua catalana per part de col·lectius amb bagatges culturals diversos.

Aquest esdeveniment proporciona una panoràmica aprofundida de la situació i interconnexió d'aquestes temàtiques, amb l'objectiu de fomentar la comprensió i el debat entorn del multilingüisme social a Catalunya.

Aquesta formació ja es va fer durant el mes de juliol i l'han programat per segon cop el mateix any donat de l'èxit que va tenir. En podeu veure el programa aquí.

A qui va adreçat?

L'Escola està oberta a tothom interessat en la diversitat lingüística i la preservació de llengües en contextos de minorització. Està dissenyada especialment per a estudiants universitaris, docents i professionals del tercer sector, però ofereix recursos útils per a altres àmbits professionals, com el periodisme i els serveis socials.

Data: 

Dimarts 07 nov

Hora: 

16:00

Organitzador: 
CIEMEN
Correu electrònic de l'organitzador: 
secretaria@ciemen.cat