Jornada: 'Per una Estratègia Global: Comunitats que cuiden'

 Font:
Barcelona
Dilluns, 29/01/2024

Experiències en primera persona i estratègies en prevenció, intervenció professional, pràctiques d’acompanyament relacionades amb la cultura, la neurociència i el pensament

Una mirada retrospectiva i, per què no, satisfeta pel que fa a les anteriors edicions, ens permet contemplar els avenços que entre totes i tots hem aconseguit en prevenció, en intervenció professional, pràctiques d’acompanyament o drets. També davant aspectes relacionats amb el paper científic, la neurociència o l’evolució del tractament així com amb el progrés social davant l’estigmatització, els malestars, els drets, les decisions, el respecte o la importància cabdal del tracte humà.

Tot plegat, són passes que han possibilitat guanyar espai públic i avançar en salut mental, explorar solucions amb precisió gairebé mil·limetrada, passes que ens permeten descobrir que igual d’important és créixer individualment com activar les vies més obertes i plurals en transformació social.

Aquest any, el Grup SOM VIA ho vol deixar palès en obrir la porta i fer partícips d'una nova edició de la seva Jornada a un major nombre de professions, de sectors que, a més d’aquelles especialitats habitualment dedicades a l’àmbit mèdic o social, avui també hi són. En anar-la construint, ens adonem que totes les activitats i sectors professionals hi tenen cabuda i són només aspectes com ara format o durada, els que ens obliguen a decidir. Però, tot això no vol dir res... O bé és tot al contrari? Vol dir molt; perquè significa afirmar que l’atenció a la salut mental és avui una Estratègia Global, una intervenció de totes aquelles persones implicades i equips professionals perquè, més enllà de qualsevol professió o sector, esdevenen les veritables Comunitats que Cuiden.

Més informació.

Data: 

Dilluns 29 gen

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Grup SOM VIA
Correu electrònic de l'organitzador: 
comunicacio@somvia.org