Formació: 'Voluntariat en l’àmbit de l’oncologia'

Curs sobre voluntariat en l'àmbit de l'atenció a malalts oncològics.
Barcelona
Dijous, 15/02/2024 fins Dijous, 22/02/2024

Les persones assistents aprendran a aproximar-se al conjunt del col·lectiu que treballa en l’àmbit oncològic, obtindran coneixements sobre com conviure amb el càncer, i eines i recursos per emmarcar la seva actuació voluntària.

La Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer (FECEC) i la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), organitzen una nova edició del curs 'Voluntariat en l’àmbit de l’oncologia'. La formació tindrà lloc a la seu de la FECEC, que es troba a l'hotel d'entitats La Pau, a Barcelona. Serà els dies 15, 16 i 22 de febrer, de 16 a 20 h, i està destinat a aquelles persones que realitzen voluntariat en l’àmbit de l’atenció a malalts oncològics.

Les persones assistents aprendran a aproximar-se al conjunt del col·lectiu que treballa en l’àmbit oncològic; coneixements sobre les dimensions que entren en joc en conviure amb el càncer, i eines i recursos per emmarcar correctament la seva actuació voluntària amb malalts oncològics. Durant la primera jornada, el 15 de febrer, es tractarà el Bloc 1, 'El càncer, i el malalt de càncer'; a la segona sessió, serà moment pel Bloc 2, 'El fet voluntari', un tema que s'acabarà de tractar l'última sessió, el 22 de febrer.

Les docents seran la Patricia Missé, psicooncòloga de la Fundació Oncolliga; el Dr. Eduard Batiste-Alentorn, llicenciat en Medicina, especialitzat en oncologia mèdica; la Irene Costa, psicopedagoga i coordinadora de voluntariat d’AFANOC, i el Jordi Abad, treballador social, coordinador de voluntariat assistencial a la Fundació Oncolliga i especialista en acompanyament, escolta activa, final de vida i pèrdua.

Per assistir-hi caldrà inscriure's omplint el formulari abans del 9 de febrer. Les places són limitades. El preu és de 15 euros per a les entitats membres de la FCVS, i de 25 euros la resta.

Data: 

Dijous 15 febr

Hora: 

16:00

Organitzador: 
FECEC i FCVS
Correu electrònic de l'organitzador: 
formacio@voluntaris.cat o federacio@juntscontraelcancer.com