XVI curs en matèria d’asil i protecció internacional

Cartell del XVI curs en matèria d’asil i protecció internacional organitzat per la Fundació Acsar.
Dimarts, 12/03/2024 fins Dimarts, 30/04/2024
(En línia)

Les ponents són professionals amb llarga experiència docent i que treballen el tema dels drets humans i la Protecció Internacional a entitats de reconegut prestigi.

La Fundació Acsar organitza la 16a edició del curs en matèria d’asil i protecció internacional, del 12 de març al 30 d’abril. El curs està format per vint-i-sis hores lectives, repartides en tretze dies de classe que es duran a terme els dimarts i els dijous de 19 a 21 hores. Les classes s'impartiran telemàticament a través de la plataforma Zoom. El curs és dirigit a persones advocades, juristes, funcionàries de l'Administració Pública, estudiants, treballadores socials, organitzacions del tercer sector i totes les persones interessades en la temàtica del curs.

L'objectiu del curs és capacitar les assistents per detectar refugiades, i potencials refugiades, i saber derivar-les a les instàncies corresponents. La formació també té com a finalitat capacitar a professionals a efectes de desenvolupar-se amb suficiència en el coneixement teòric i pràctic en matèria d’asil i d’apatrídia, i en el seu cas, orientar, assistir i portar la defensa de casos. El curs també compta amb objectius específics, com identificar a la praxi els motius legals de persecució, determinants que una persona pugui ser reconeguda com a refugiada i beneficiària del Dret d'Asil, entre altres.

Les ponents són professionals amb llarga experiència docent i que treballen el tema dels drets humans i la Protecció Internacional a entitats de reconegut prestigi. Les classes es basen en els fonaments jurídic-teòrics i són projectades a la praxi i les seves peculiaritats. El programa complet es pot consultar al web de la Fundació Acsar.

Per participar cal matricular-se, el qual té un cost de 100 euros. L'ingrés s'ha de dur a terme abans de l'inici del curs amb una transferència al compte bancari: ES09 2100 5000 5702 0017 5133. El curs contempla beques per a persones amb especials dificultats econòmiques que caldrà acreditar, així com un descompte 20% especial estudiants. Es lliurarà un certificat amb una assistència mínima al 80% de les sessions.

Data: 

Dimarts 12 març

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Fundació Acsar
Correu electrònic de l'organitzador: 
facsar@fundacioacsar.org