Jornada 'Juntes i Diverses'

 Font:
Tarragona
Divendres, 31/05/2024

Com des de les AV podem promoure la participació dels veïns i veïnes culturalment diversos? Amb aquest gran repte arriba la jornada 'Juntes i Diverses' que se celebrarà el 31 de maig a Tarragona.

Amb el repte de promoure la participació de persones diverses a les entitats veïnals, des de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), la Federació d’Associacions Veïnals de Tarragona (FAVTarragona) i la La Teulada- han organitzat aquesta jornada 'Juntes i Diverses' que se celebrarà el 31 de maig de 17 a 20h a la Delegació Territorial de Cultura de Tarragona de la Generalitat.

Aquesta trobada arrencarà una conversa en veu alta moderada entre dues persones que han reflexionat molt entorn la diversitat cultural, l’auge dels discursos de l’odi, la ultradreta i la manca de participació de persones amb diversitat cultural a les entitats socials, i particularment en el moviment veïnal: les activistes i acadèmiques Maria Dantas i Florencia Brizuela.

Després del documental curt 'Derives migrades' arrencarà una taula rodona per exposar bones experiències a partir d’exemples concrets com 'El paper de les comunalitats urbanes', amb Lelia Becana i Naret Terán, de l’AV La Florida i de la FAVTarragona respectivament–; el projecte 'Ravaleando' de l’AV del Raval de Santa Coloma de Gramanet– explicat pel president de l’entitat veïnal, Salva Jaraba; i “Bones experiències interculturals a les AFA”, amb Tere Franch, tècnica territorial de l’Associacions de Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (AFFAC) del Camp de Tarragona. La jornada, que també dóna el punt i final del mes de l’Economia Social i Solidària de Tarragona, es clourà amb una actuació musical del dúo 'Cuatro y Leocho' a les 20h.

Data: 

Divendres 31 Maig

Hora: 

17:00

Organitzador: 
Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya, Federació d'Associacions Veïnals de Tarragona, La Teulada
Correu electrònic de l'organitzador: 
veins@confavc.cat