Seminari: El rol de la Universitat en la inclusió de persones refugiades i migrants

El rol de la Universitat en la inclusió de persones refugiades i migrants
Barcelona
Dijous, 06/06/2024

Seminari híbrid per compartir experiències, reflexions i pràctiques relacionades amb el suport a persones refugiades, que en fomentin la inclusió a través de l’educació.

Treballes amb persones migrants, refugiades o sol·licitants d’asil? En tot cas, t’interessa conèixer iniciatives de suport a aquestes persones, que en fomentin la inclusió i tinguin com a eix central l’educació?

La Fundació Solidaritat UB et convida al seminari híbrid 'El rol de la Universidad en la inclusión de personas refugiadas y migrantes', que tindrà lloc el dijous 6 de juny de 2024, de 9:30 a 12:30, presencial a l’aula Ernest Mascort de l’Edifici Llevant del Campus Mundet UB i en línia a través de Zoom.

Al llarg del matí, s'aprofundirà en el paper de l’educació superior en els processos d’inclusió socioeducativa de persones migrants i refugiades a partir d’accions que s’implementen en el marc del Programa de suport de la UB a persones refugiades i provinents de zones en conflicte.

En concret, s’hi presentarà el projecte europeu STEAMigPOWER, per a l'accés de persones migrants i refugiades a les disciplines STEAM, i dues iniciatives més participades per la Fundació Solidaritat UB: la convocatòria d’ajuts per al Curs de transició als estudis universitaris, adreçat a estudiants refugiats o en situacions assimilables, i una línia de treball per promoure l’accés al mercat laboral per part de persones refugiades.

Data: 

Dijous 06 juny

Hora: 

09:30

Organitzador: 
Fundació Solidaritat UB
Correu electrònic de l'organitzador: 
solidaritatub@ub.edu