Curs 'No amagar-se: dret d'asil i persecucions per motiu d'orientació sexual i identitat de gènere'

Cartell del curs en línia del CCAR.
Dimecres, 03/07/2024 fins Dilluns, 15/07/2024
(En línia)

L'objectiu és el d'explicar en què consisteix la protecció internacional que el col·lectiu LGTBI té dret a sol·licitar i oferir eines per a detectar potencials sol·licitants d’asil per motius de persecució per orientació sexual i identitat de gènere.

La Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR) organitza la quarta edició del curs en línia 'No amagar-se: dret d'asil i persecucions per motiu d'orientació sexual i identitat de gènere', que es durà a terme del 3 dal 15 de juliol en format telemàtic. Les places són limitades, motiu pel qual cal fer la inscripció a través del formulari. El preu del curs és de 60 euros pel públic general, i de 45 euros per a estudiants, persones aturades i membres d’entitats de lafede.cat.

La finalitat és la de transmetre coneixement sobre la protecció internacional que el col·lectiu LGTBI té dret a sol·licitar i oferir eines per a detectar potencials sol·licitants d’asil per motius de persecució per orientació sexual i identitat de gènere, entre altres. Està destinat a professionals dels serveis socials, advocades, professionals dels serveis públics d’atenció a persones en moviment, professionals de les organitzacions del sector de la migració i del col·lectiu LGTBI, activistes de drets humans i a la ciutadania compromesa i preocupada pel respecte i garantia dels drets humans.

El curs, que té una durada de 10 hores lectives, consta de quatre mòduls, acompanyats cadascun de vídeos, informes rellevants i testimonis. Els temes són la realitat dels desplaçaments forçats al món; la situació del col·lectiu LGTBI: violacions de drets humans al món i protecció; detecció de persones víctimes de persecucions per motius d’orientació sexual i identitat de gènere, i l’acollida de persones refugiades LGTBI.

Data: 

Dimecres 03 jul

Hora: 

08:00

Organitzador: 
Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR)
Correu electrònic de l'organitzador: 
cursos@ccarefugi.org