Presentació 'Algoritmes i intel·ligència artificial al sector públic'

Cartell de la presentació de l'informe 'Algoritmes i intel·ligència artificial al sector públic'.
Barcelona
Divendres, 05/07/2024

El document inclou idees perquè tant administracions públiques, com les professionals que hi treballen, s'ajudin de la tecnologia per practicar la nodiscriminació, la transparència, la justícia o la rendició de comptes.

Lafede.cat presenta públicament l'informe 'Algoritmes i intel·ligència artificial al sector públic. Recomanacions des de la Justícia global', un document, elaborat en el context de l'aprovació del Reglament europeu AI Act a Brussel·les, que posa el focus en les administracions catalanes. L'acte tindrà lloc el divendres 5 de juliol, de 10.30 a 12.30 h, a l'Espai Arcadi Oliveres, a Barcelona.

La guia inclou idees perquè tant administracions públiques, com les professionals que hi treballen, s'ajudin de la tecnologia per practicar la no discriminació, la transparència, la justícia o la rendició de comptes. La presentació anirà a càrrec de l'autor de l'informe, el periodista especialitzat en tecnologia i societat Pablo Jiménez. El document està adreçat a a persones treballadores a l'administració pública però també a les entitats.

A continuació es realitzarà una taula de diàleg que versarà sobre els reptes i oportunitats de l'automatització de la intel·ligència artificial a l'administració catalana. Hi participaran Josep Maria Flores Juanpere, responsable d'innovació de DG d'Administració Digital; Ascen Moro, cap del departament Govern Obert Sant Feliu de Llobregat; Sara Suárez, PhD, professora i investigadora del Communication Networks and Social Change (CNSC), i Judith Membrives, de Lafede.cat, qui moderarà.

La jornada es tancarà amb les conclusions i reflexions finals, a càrrec d'Ismael Peña-López, director de l’Escola de l’Administració Pública de Catalunya, i un espai de pica-pica i networking. Les persones interessades que vulguin assistir-hi a la jornada hauran d'inscriure's a través del formulari.

Data: 

Divendres 05 jul

Hora: 

10:30

Organitzador: 
lafede.cat
Correu electrònic de l'organitzador: 
jmembrives@lafede.cat