Formació 'Com apliquem la perspectiva de gènere i LGTBIQ+ als programes de voluntariat?'

Cartell de la formació organitzada per la Federació Catalana de Voluntariat Social.
Divendres, 20/09/2024 fins Divendres, 08/11/2024
(En línia)

A través de tres sessions, la formació oferirà eines teoricopràctiques per replantejar el paradigma d'intervenció per tal d'incorporar la mirada feminista als programes de voluntariat.

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) organitza 'Com apliquem la perspectiva de gènere i LGTBIQ+ als programes de voluntariat?', un espai de reflexió col·lectiva i formació que cerca replantejar la mirada des de la qual s'aborden el gènere i les dissidències sexuals als programes de voluntariat. La formació consta de tres sessions, en format telemàtic, que es duran a terme el 20 de setembre, el 18 d'octubre i el 8 de novembre, totes de 12 a 14 h. La formació està adreçada a coordinadores o responsables de voluntariat.

Impartida per SIDA STUDI, una associació que col·labora en la transformació social, oferirà amb la formació un marc conceptual transformador per l'anàlisi del sistema cisheteronormatiu; un espai per reflexionar sobre la incorporació i reproducció dels mandats del sistema cisheteropatriarcal en les nostres vides personals i espais de treball; metodologies i estratègies feministes a l’acció social; exercicis pràctics per aplicar correctament les perspectives de gènere i LGTBI, en especial en l’àmbit de la salut, i bones pràctiques de projectes.

Per assistir al curs caldrà inscriure's a través del formulari. Es recomana participar en les tres sessions perquè la formació sigui realment d'utilitat.

Data: 

Divendres 20 set

Hora: 

12:00

Organitzador: 
Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS)
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@voluntaris.cat