Cicle de cinema sobre desenvolupament sostenible, a Girona

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Cicle de cinema sobre desenvolupament sostenible, a Girona

Resum: 

Dimarts 27 de setembre s'inaugura el Cicle de Cinema i Solidaritat de Girona, que enguany té com eix central el desenvolupament sostenible.

Fins al juny de 2012, diverses entitats gironines projectaran una pel·lícula o documental al mes, sempre amb la intenció de generar debat i sensibilitzar sobre la sostenibilitat.

La Coordinadora d'ONG Solidàries, l'Ajuntament de Girona, el Museu del Cinema i el Cinema Truffaut organitzen aquest cicle, amb la col·laboració de diferents entitats gironines, que trien i presenten els films.

Naguals, IGMAN Acció Solidària i Lliga dels Drets dels Pobles seran les entitats encarregades de la primera sessió del cicle. Presentaran el documental "Amazònia, masato o petroli", que vol mostrar el menyspreu dels poders polítics i econòmics envers la selva i els seus pobladors.

Totes les sessions començaran a les 20:30 hores, tindran lloc al cinema Truffaut i l'entrada serà gratuïta. En cadascuna d'elles hi haurà una presentació a càrrec dels membres de l'entitat que ha proposat el film i un debat després de veure la pel·lícula.

Aquí tens el calendari de les projeccions:

  • 27/09/2011: "Amazònia, masato o petroli", a càrrec de Naguals, IGMAN Acció Solidària i Lliga dels Drets dels Pobles.
  • 18/10/2011: "Operación Diablo", a càrrec d'Enginyeria Sense Fronteres.
  • 29/11/2011: "Blood in the Mobile", a càrrec de la Xarxa d'entitats per la República Democràtica del Congo.
  • 13/12/2011: "1$ pour 1 vie" i "No Woman Should Die Giving Birth: Maternal Mortality in Sierra Leone", a càrrec de Catalunya Àfrica -Drets a la salut a l'Àfrica i Àfrica Viva.
  • 31/01/2012: "Pobles Harmonia. Alternatives indígenes en un món global" i "Salut Verda. Salut indígena a l’Equador", a càrrec de Creu Roja Girona.
  • 28/02/2012: "Gran superfície" a càrrec de Setem Catalunya.
  • 27/03/2012: "Battle in Seattle", a càrrec d'Amnistia Internacional Girona.
  • 24/04/2012: "El Kukra River. La riquesa de preservar" i "Los piratas del castillo", a càrrec de Desos, cooperació i desenvolupament sostenible.
  • 29/05/2012: "El hombre de las serpientes", a càrrec de Teixidors de Xarxes.
  • 26/06/2012: "5xFavela, Agora por nós mesmos", a càrrec de Brasol.

Per a més informació pots consultar el programa del cicle, que inclou la sinopsi de cada film i els temes de debat que pot generar.

Afegeix un comentari nou