La reforma constitucional del Marroc

Marroc
Dimarts, 08/05/2012

Sis experts catalans, marroquins i sevillans parlaran aquest dimarts 8 de maig a la UAB sobre els canvis que va patir la constitució del Marroc després que la població sortís al carrer el passat febrer demanant-ho a crits.

El passat mes de març el rei del Marroc, Mohamed VI, va anunciar una reforma constitucional com a resposta a les protestes que van mobilitzar al voltant de cinquanta ciutats marroquines a mitjans de febrer. Aquesta promesa s'ha va materialitzar en una nova constitució pel país on el rei ha perdut la seva divinitat a més de poders, els quals recauen ara en un president escollit per majoria parlamentària.

Aquest 8 de maig a les 17h es reuniran set destacats experts en dret constitucional i administratiu de la Universitat Autònoma de Barcelona, de la Universitat de Girona, de la Universitat Mohamed V de Rabat i de la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla. El seminari servirà per posar sobre la taula l’experiència marroquina pel que fa a reformes constitucionals i polítiques viscudes al país.

El seminari tindrà lloc a l'Aula magna de la Facultat de Dret i està previst que s'allargui fins les 20h.

Data: 

Dimarts 08 Maig

Hora: 

17:00

Correu electrònic de l'organitzador: 
d.c.politica@uab.cat