Caritat, un llibre almoina

Caritat de Jacint Verdaguer. Font: Fundació Jacint Verdaguer
Dimarts, 08/05/2012 fins Dimecres, 09/05/2012

La Universitat de Lleida acull una exposició centrada en el llibre de mossèn Cinto Verdaguer de finals del segle XIX. Tanmateix, tenint en compte el context actual de crisi la pregunta que formula la Facultat de Lletres als visitants és clara: la caritat torna a tenir sentit?

La Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida celebra enguany el seu 40é aniversari. Com un acte més per commemorar aquests 40 anys, des del 12 d’abril es pot visitar a la segona planta de l’edifici del rectorat l’exposició Caritat, un llibre almoina, basada en el llibre de mossèn Cinto Verdaguer que porta el mateix nom. Caritat és un llibre de poesies que va escriure el poeta amb l’objectiu de col·laborar econòmicament en la reconstrucció dels pobles andalusos que van ser assolats pels terratrèmols devastadors que es van produir el 24 de desembre de 1884. Verdaguer va voler fer una crida a la solidaritat amb el poble andalús sent el primer en fer una aportació: la seva poesia.

Tot i l’antiguitat dels fets en que s’emmarca l’obra, la visita a l’exposició permet extrapolar els continguts i fer una lectura contemporània de Caritat. De ben segur sortireu preguntant-vos quines són les causes de la crisi que actualment porta a la pobresa una de cada quatre famílies i sobre quina pot ser la incidència de la solidaritat i el voluntariat en aquest sentit. L’exposició es podrà visitar fins el 9 de maig.

Data: 

Dimarts 08 Maig

Hora: 

16:47

Correu electrònic de l'organitzador: 
http://www.udl.cat/contacta/punt.html