Justícia Ambiental de la mà de la UAB

Bombers apagant l'incendi d'un abocador. Font: Ràdio Berga (flickr.com)
Dijous, 05/07/2012 fins Divendres, 06/07/2012

Com a part integrant d’un curs d’estiu sobre conflictes mediambientals, l’Institut de Ciències i Tecnologia Ambientals (ICTA) de l’Autònoma organitza els propers 5 i 6 de juliol un seminari per parlar de les implicacions de la justícia ambiental.

El concepte de “justícia ambiental” cada cop se’ns fa menys estrany. Aquest va ser encunyat fa un temps per Robert Bullard, un prestigiós catedràtic de la Universitat de Texas que aquests dies està a Barcelona en motiu del Seminari Internacional sobre Conflictes i Justícia Ambientals organitzat per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El seminari comptarà amb la participació d’alguns dels principals experts mundials i ha de servir per debatre les principals línies de recerca sobre el moviment de justícia ambiental, tant les que s’estan desenvolupant actualment com les futures. El debat es durà a terme a través de taules rodones i ponències on participaran professors i investigadors d’arreu.

Bullard és considerat un dels líders més importants del món pel que fa a justícia ambiental i recentment ha lamentat que no es parlés d’aquesta temàtica a Rio+20, la conferència de l’ONU sobre Desenvolupament Sostenible.

El seminari, que es durà a terme els dies 5 i 6 de juliol a La Pedrera (Barcelona), s’emmarca dins el curs d’estiu sobre conflictes mediambientals organitzat pel grup de recerca en Economia Ecològica i Avaluació Integrada de l’ICTA que es coneix com Eco2Bcn. Aquest curs va començar el passat 2 de juliol i s’allargarà fins el proper dia 11. En ell hi participen més de 30 estudiants de màster i doctorat d’uns 15 països.

Data: 

Dijous 05 jul

Hora: 

10:00

Correu electrònic de l'organitzador: 
icta@uab.cat