BCN apps jam for DEMOCRACY

BCN Apps for Democracy
Dimarts, 25/09/2012

La BCN apps jam for DEMOCRACY! és una sessió de 8 hores de programació de prototipus d'aplicacions mòbils amb l'objectiu d'aconseguir aplicacions que contribueixin a promoure l'interès dels ciutadans pels afers que afecten la seva comunitat i per les decisions del Govern municipal en les qüestions d'interès comú i motivar-los a implicar-s'hi.

La BCN apps jam for DEMOCRACY! és una sessió de 8 hores de programació de prototipus d'aplicacions mòbils amb l'objectiu d'aconseguir aplicacions que contribueixin a promoure l'interès dels ciutadans pels afers que afecten la seva comunitat i per les decisions del Govern municipal en les qüestions d'interès comú i motivar-los a implicar-s'hi; 2 hores de presentació al jurat i un lliurament de premis als guanyadors.

Temàtiques

Volem que els ciutadans i les ciutadanes tinguin més pes en les decisions del Govern municipal. Per això les temàtiques sobre les quals han de versar les aplicacions per desenvolupar s'haurien de centrar en situacions en què es considera beneficiós per a Barcelona augmentar i millorar la implicació de la ciutadania:

A. Tenir coneixement dels acords que prenen els òrgans de govern de l'Ajuntament en les comissions del Plenari del Consell Municipal (reunions agrupades per temes que es fan prèviament al plenari per preparar els assumptes que s'hi debaten: economia i empresa, habitat urbà, etcètera) i en el plenari, i la possibilitat d'expressar-ne l'opinió (acord o desacord, aprovació o rebuig, fer matisacions o comentaris...).

B. Conèixer les possibilitats de participar en processos de consulta, de debat, etcètera que s'estiguin duent a terme a la ciutat, així com desenvolupar nous sistemes de participació en aquests processos a través del mòbil.

El concurs té també com a objectiu identificar serveis de valor afegit proporcionats per la tecnologia NFC en l'àmbit de la participació.

Qui convoca

BCN apps jam for DEMOCRACY! està convocada per l'Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de Telefónica i Everis, i organitzada per Barcelona Digital Centre Tecnològic

Categories i Premis

S'han establert dues categories dins del concurs:

* prototipus d'app amb ús de tecnologia NFC. La millor app dins d'aquesta categoria rebrà un premi de 1.500 euros i 2 dispositius Samsung Galaxy SIII proporcionats per Telefónica.

* prototipus d'app sense ús de tecnologia NFC. La millor app dins d'aquesta categoria rebrà un premi de 2.500 euros.

Data: 

Dimarts 25 set

Hora: 

09:00

Correu electrònic de l'organitzador: 
events@bdigital.org