Passat i present del riu Ter a Salt, itinerari cultural i natural

Projecte Rius al Ter
Diumenge, 30/09/2012

El proper diumenge 30 de setembre Associació Hàbitats organitza una sortida cultural i naturalista a Salt, que inclourà un espai formatiu en inspecció de rius seguint la metodologia del Projecte Rius. La jornada començarà a les 10 del matí a l’aparcament de l’àrea de servei del Pla dels Socs.

Primerament es realitzarà un itinerari cultural pel barri vell de Salt que permetrà conèixer l’evolució de la vila de Salt, molt lligada als antics usos i aprofitaments de l’aigua del Ter per part de la població.

Seguidament es tornarà al Pla dels Socs per iniciar un itinerari natural per descobrir les actuacions de millora de l’entorn fluvial que s’han dut a terme durant els últims anys i que ham afavorit la tornada d’animals tan emblemàtics com la llúdriga.

La jornada finalitzarà amb un espai formatiu de la metodologia del Projecte Rius que permetrà determinar l’estat ecològic de l’ecosistema fluvial.

Aquest acte forma part del programa de celebració dels 15è aniversari del Projecte Rius, que té com a lema “Catalunya terra de rius”. Al llarg del 2012 Associació Hàbitats està desenvolupant un conjunt d’actes a les principals conques de Catalunya per celebrar l’èxit del projecte amb tota la seva base social.

Entre els grups de voluntaris de la vila de Salt destaca la participació ininterrompuda del Casal de Gent Gran de Salt, un col·lectiu exemplar en aquest 2012, Any Europeu de la Tercera Edat Activa. La sortida del dia 30 de setembre se suma, a més, als actes la Setmana de la Mobilitat Sostenible de Salt.

La participació a la sortida és gratuïta i està especialment adreçada al públic familiar. Per participar-hi cal insciure’s al correu info@associaciohabitats.cat o al telèfon 93 421 32 16.

La jornada està organitzada per Associació Hàbitats i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salt i el suport d’Unnim Caixa Obra Social i del Departament de Benestar Social i Família.

Data: 

Diumenge 30 set

Hora: 

10:00

Correu electrònic de l'organitzador: 
info@associaciohabitats.cat