Tècnic d'Orientació i Inserció Sociolaboral

Inserció sociolaboral
Dilluns, 07/10/2013 fins Dilluns, 28/10/2013

L'associació sociocultural la Formiga organitza un nou curs de Tècnic d'Orientació i Inserció Sociolaboral, adreçat a totes aquelles persones interessades en adquirir els coneixements i eines pròpies d'aquesta professió, posant especial èmfasi en els col·lectius en risc d'exclusió. Curs 100% bonificable.

Descripció i objectius

Aquest curs ofereix un espai per a tothom qui vulgui introduir-se en el món de la orientació laboral i adquirir-ne competències. Vol donar a conèixer als participants les tècniques per realitzar les funcions pròpies de Tècnic/a d'Orientació i Inserció Laboral, reconeixent les característiques generals de la orientació, així com les diverses tasques, funcions i recursos d'aquesta professió en el seu àmbit d'actuació.

Informació

Dates: 22 octubre-12 novembre

Horari: dilluns i dimecres, de 18:00 a 21:00

Total d'hores: 20 hores

Preu: 120 euros*.

* Descomptes:
- 10 % amb Carnet Jove (108 euros)
- 100 euros per a persones en situació datur, membres de famílies monoparentals i nombroses, voluntaris i exalumnes de La Formiga.
Bonificacions: els treballadors en actiu, demaneu per la possibilitat de bonificar-vos el curs.

Lloc: La Formiga (c/Elkano, 74 baixos)
Inscripcions: Per inscriure-us, ompliu la butlleta d'inscripció i envieu-la a info@laformiga.org

Temari

  1. El procés d'Orientació Laboral: Motivació, l'autoestima a l'Orientació laboral i a la Inserció Laboral, les competències professionals, l'objectiu professional, L'itinerari d'orientació.
  2. Eines de recerca de feina: el currículum vitae, la carta de presentació, l'entrevista de feina, el paper de les TICS aplicades als processos d'orientació i inserció laboral.
  3. Polítiques actives d'ocupació: Pla de Desenvolupamnet de les Polítiques Actives d'Ocupació de Catalunya ( 2012-2013).
  4. Orientació i inserció de col·lecius específics: joves, aturats de llarga durada, persones immigrades, famílies en què cap membre de la família treballa.

* Consulteu el programa calendaritzat.

Metodologia

Es combinarà la exposició de les temàtiques per part dels docents amb treball en grup, dinàmiques i pluja d'idees. Els docents aniran donant material i lectures per treballar prèviament a casa i aprofitar així el temps a l'aula.

Professorat

  • Isabel Berrocal

Llicenciada en Psicologia per la UB, postgrau en Programes de Qualificació Professional (UB) i àmplia formació en Orientació i Inserció Laboral. Formadora en cursos de formació continua sobre comunicació interpersonal, treball en equip, orientació laboral, tècniques de recerca de feina. Experiència com a Orientadora laboral a l'administració local.

  • Alba Lloris

Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona. Formació en Coaching i Gestalt. Tècnica en Orientació i inserció laboral a l'Ajuntament de Cornellà, gestió del "Club de Feina". Ha treballat com a Tècnica d'Itineraris Personals al PIMEC i com a tècnica de selecció de personal a diverses empreses.

  • Neus Beltran

Llicenciada en Psicologia Clínica, especialitat en Psicologia del Treball i de les Organitzacions. És Tècnica en Orientació i Inserció Laboral a l'Ajuntament de Cornellà del Llobregat, on s'encarrega de l'elaboració, execució i avaluació de Projectes d'Orientació i Inserció. És formadora en igualtat d'oportunitats i en TIC per a la inserció, i organitzadora de cursos de Formació Ocupacional.

Data: 

Dilluns 07 oct

Hora: 

18:00

Correu electrònic de l'organitzador: 
info@laformiga.org