Campanya ¨Pinta un peix¨

Autor/a: 
Ecologistes en Acció de Catalunya

Campanya ¨Pinta un peix¨

Autor/a: 
Ecologistes en Acció de Catalunya

Resum: 

Ecologistes en Acció et proposa participar en aquesta campanya europea que busca sensibilitzar a la població i alhora, fer pressió a la Unió Europea. Es pot donar suport divulgant la campanya i animant a centres educatius i/o associacions a participar, i també més directament organitzant exposicions amb els dibuixos recollits.

Dècades de sobrepesca i pràctiques pesqueres destructives, combinades amb un creixent consum de productes d’origen marí, estan buidant els mars i oceans. El resultat és que més del 82% de les poblacions de peixos sobre les quals es té informació en el Mediterrani, i més del 50% en l’Atlàntic, estan sobreexplotades.

Més del 82% de les poblacions de peixos sobre les quals es té informació en el Mediterrani, i més del 50% en l’Atlàntic, estan sobreexplotades

Durant els primers mesos de 2013, els líders de la Unió Europea (els Ministres i els diputats al Parlament Europeu) decidiran si permeten o no que les poblacions de peixos creixin, i si ho fan de forma ràpida o massa lenta.

La campanya vol animar als nens i nenes, i joves de tota Europa a pintar un peix per crear una “gran població de peixos virtual” per demanar als líders de la UE que es comprometin a aconseguir el restabliment total de les poblacions de peixos tan aviat com sigui biològicament possible.

Els organitzadors de la campanya animen a les escoles i les organitzacions a realitzar l’activitat "Paint a Fish – Pinta un peix” per ajudar a crear una acolorida població de peixos i contribuir a restablir els recursos pesquers de la Unió Europea al seu nivell òptim, d’una vegada per totes i per sempre.

Totes les imatges es carregaran a la pàgina web “Paint a fish” que demanarà als líders de la UE que protegeixin els nostres recursos pesquers i acabin amb la sobrepesca.

Més informació.

Afegeix un comentari nou