Contra el racisme, CULTURA!

Cartell Contra el racisme, cultura!
Dijous, 21/03/2013

El cinema, el teatre, la música, la literatura… històricament han tingut un paper important en la lluita pels drets humans i en la difusió de valors, com l’antiracisme.

SOS Racisme Catalunya ens convida a reflexionar-hi amb persones expertes o representatives de les diferents disciplines culturals, i gaudir-ne fent un tast de diferents mostres culturals: curts de cine, teatre i concert de música.

El cinema:

El Director del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona, en Toni Navarro, ens presentarà dos curts projectats al festival, i obrirà la reflexió de quin paper té el cinema en la lluita pels drets.

Els curts projectats seran:

  • "Gap" (Kristina Grozeva, Bulgaria, 2008)

Una munió de nens furiosos colpeja a un petit nen diferent. Qui guanyarà? La ràbia o el sentit comú?

  • "Chiamatemi Ishmael" (Paolo Briguglia, Itàlia, 2011)

Quina és la distància entre els nostres desitjos i la nostra condició de vida? Pot un noi de Senegal acabat d’arribar a Palermo, esperar convertir-se en un ciutadà italià ordinari?

La literatura:

Yezid Arteta ha estat membre de les FARC i presoner polític. Actualment és escriptor i membre de l’Escola de Pau de la UAB. Ens explicarà la seva experiència de fer literatura des de l’adversitat.

El teatre:

Cecilia Bellorín és cantant i actriu. La reivindicació de la lluita antiracista és present a moltes de les seves obres, però especialment a "Cosa de Negros o Black is beautiful", de la que potser podrem gaudir d’una mostra.

La música:

El punt i seguit de la jornada el posaran a ritme de bona música. Ben segur que ens sorprendran.

Per seguir totes les novetats: a través de l’esdeveniment a la seva pàgina web o a la seva pàgina de Facebook.

On es farà? Antic Teatre. Carrer Verdaguer i Callís, 12 Barcelona (al costat Palau de la Música)

L’entrada és limitada, així que per assegurar-nos plaça, recomanen confirmar assistència (a comunicacio@sosracisme.org o 93.301.05.97).

Data: 

Dijous 21 març

Hora: 

19:00

Organitzador: 
-
Correu electrònic de l'organitzador: 
comunicacio@sosracisme.org