‘Les dones com a protagonistes del canvi’

Autor/a: 
Observatori del Tercer Sector

‘Les dones com a protagonistes del canvi’

Autor/a: 
Observatori del Tercer Sector

Resum: 

‘Repensar la societat civil per posar en valor les aportacions femenines’.Aquesta és una de les moltes reflexions que s’extreuen de‘La incidència de les dones al teixit associatiu català. Trajectòries femenines per a la transformació social’, l’estudi elaborat per l’Observatori del Tercer Sector, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, que es va presentar el passat dia 22 de maig a l’Auditori del Casal de Barri Folch i Torres.

La presentació va comptar amb la participació de la Presidenta de l’Institut Català de les Dones, la Sra. Montse Gatell, que va reflexionar sobre el rol que les dones juguen en la societat actual posant especial atenció en el paper que la pròpia administració pública juga en aquest sentit. Per la seva part, el President de l’Observatori del Tercer Sector, el Sr. Joaquim Sabater, va posar sobre la taula la importància d’aquest tipus de recerques i del rol de l’OTS en aquests sentit. Finalment, tres de les protagonistes de la recerca, la Sra. Fàtima Ahmed, la Sra. Rita Huybens i la Sra. Fina Rubio, van reflexionar sobre els seus aprenentatges i les seves experiències al tercer sector i sobre com es podrien traslladar els lideratges de les dones, del tercer sector al conjunt de la societat. Per tancar l’acte vam comptar amb la participació de la Sra. Ana Villa, qui va fer una síntesi de les principals idees aportades durant l’acte.

‘La incidència de les dones al teixit associatiu català. Trajectòries femenines per a la transformació social’té com objectiu visibilitzar i posar en valor el treball aportat per moltes dones al tercer sector i, també, retre un petit homenatge a algunes dones que han tingut un trajectòria destacada en el teixit associatiu català.

L’estudi presenta set històries de vida on queden reflectides les trajectòries professionals de set dones amb experiències destacades en el teixit associatiu: Fàtima Ahmed (Associació Ibn Batuta), Roser Batlle (promoció de l’Aprenentatge Servei), Muriel Casals (Òmnium Cultural), Teresa Crespo (Entitats Catalanes de l’Acció Social, ECAS), Rita Huybens (Lliga dels Drets dels Pobles), Rita Marzoa (programa Solidaris de Catalunya Ràdio) i Fina Rubio (Fundació de dones Surt).

En la publicació, a més, s’exploren les relacions entre les dones, el gènere femení i el teixit associatiu, tot analitzant les contribucions de les dones al tercer sector i plantejant alguns reptes en matèria d'equitat de gènere.

La publicació es pot descarregar de franc des de www.observatoritercersector.org

Afegeix un comentari nou