Cap al Pacte de Ciutadania: Els drets civils a Europa

Cartell del fòrum d'Alternativas Europeas Barcelona
Dissabte, 08/06/2013 fins Diumenge, 09/06/2013

L’entitat Alternativas Europeas ha organitzat un fòrum transnacional els propers dies 8 i 9 de juny per tractar la situació dels drets civils i la democràcia a Europa. Aquest esdeveniment es celebrarà a tres ciutats europees de manera simultània, essent una d’elles Barcelona.

L’organització Alternativas Europeas té per objectiu promoure la democràcia, igualtat i cultura més enllà del concepte d’estat-nació. Per aquest motiu, es defineix com una associació de la societat civil que promou accions polítiques col·lectives.

L’entitat pretén mobilitzar la societat per afavorir un procés democràtic en el qual la ciutadania hi participi activament i així donar visibilitat a les seves demandes i decisions.

Al llarg dels últims tres anys s’han estat realitzant consultes populars per tot Europa a fi d’elaborar un Manifest de la Ciutadania, en el que es recullin propostes per impulsar, des de la ciutadania, un canvi en la pressa de decisions a la Unió Europea i així promoure altres vies democràtiques.

En aquest marc, Alternativas Europeas ha organitzat un fòrum transnacional pels propers dies 8 i 9 de juny, que es celebrarà simultàniament a tres ciutats: Barcelona, Venècia i Sofia.

A Barcelona es celebrarà a l’Institut Europeu de la Mediterrània i, al llarg dels dos dies es tractaran els següents temes:

  • Pluralisme dels mitjans de comunicació a Europa
  • Els drets dels gais, lesbianes, persones bisexuals i transsexuals a Europa
  • Proposta metodològica per treballar sobre els drets civils
  • Drets civils de les persones migrades i comunitats roma i gitanes a Europa

L’objectiu final del fòrum és reunir a la ciutadania i entitats de tota Europa per elaborar conjuntament propostes polítiques, a nivell europeu, que impulsin millores respecte els drets civils i les llibertats a nivell transnacional.

Data: 

Dissabte 08 juny

Hora: 

10:30

Correu electrònic de l'organitzador: 
barcelona@euroalter.com