Col·loqui de Presentació del Primer Congrés de Serveis Socials Bàsics

Col·loqui de Presentació del Primer Congrés de Serveis Socials Bàsics
Dijous, 26/09/2013

El CEESC (Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya), el COPC (Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya) i el TSCat (Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya) ens conviden el proper 26 de setembre, a assistir al col·loqui de presentació de les conclusions de les 9 Jornades de Serveis Socials Bàsics i del Primer Congrés de Serveis Socials Bàsics.

L'any 1997 els tres col·legis professionals -CEESC, COPC i COTSC- van organitzar la primera Jornada de Serveis Socials d'Atenció Primària amb la intenció que fos un espai de formació i debat professional.

Des d’aleshores, han mantingut aquesta fòrmula de treball coordinat intercol·legial i aquest esdeveniment arriba ara a una simbòlica desena edició.

En aquest període, han millorat i aprofundit en aquest espai que ofereixen bianualment als professionals dels Serveis Socials Bàsics. Han esdevingut un referent per als professionals d’àmbit local de Catalunya i són també, un espai de formació permanent per a les tres figures professionals que configuren els equips de Serveis Socials Bàsics: treballadors socials, psicòlegs i educadors socials.

Cada edició de les Jornades ha respost a un lema triat i consensuat en el marc dels comitès organitzador, científic, assessor i institucional. Cada Jornada ha volgut plantejar fòrmules innovadores en el panorama formatiu i, per fer-ho, els han acompanyat figures rellevants d’àmbits diversos com ara la universitat, l’economia, la sociologia o la justícia…

Així mateix, han sorgit noms de professionals dins el seu àmbit que han estat cabdals per l’interès mostrat en aprofundir en el binomi teoria-pràctica.

Després d’aquesta exitosa trajectòria, doncs, per a l’any 2014 s'han marcat un nou repte: oferir el Primer Congrés de Serveis Socials Bàsics, que durà per lema: Vides en crisis. Ètica, recerca i creativitat. Transformar el present, construint el futur.

Per als organitzadors, creuen que serà un congrés que permetrà assentar coneixements. I, de la mateixa manera, el caràcter científic del congrés ajudarà a donar valor a la tasca realitzada fins ara i als mètodes de treball utilitzats pels professionals dels Serveis Socials, sense deixar de banda la importància de mantenir un espai d’intercanvi entre professionals.

Data: 

Dijous 26 set

Hora: 

16:30

Correu electrònic de l'organitzador: 
ceesc@ceesc.cat