Cicle de conferències Agenda Política del Desenvolupament Humà Sostenible: “Crònica d’una crisi anunciada”

 Font:
Dilluns, 24/01/2011 fins Dilluns, 07/02/2011

El 24 de gener comença la nova edició del cicle de conferències Agenda Política del Desenvolupament Humà Sostenible: “Crònica d’una crisi anunciada”, organitzat per la Càtedra UNESCO de Desenvolupament Humà Sostenible de la Universitat de Girona i la Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines i de l’Alt Maresme.

Aquest cicle que tindrà lloc a la Casa de Cultura de Girona comptarà amb 3 conferències els dies 24, 31 i 7 de febrer.

Sota el títol “La crisi econòmica: efectes en l’àmbit financer”, Ramón Sánchez, Catedràtic d’Estructura Econòmica Mundial a la Universitat de Barcelona, impartirà la primera ponència el dia 24 de gener a les 19 hores. Sánchez explicarà com creix l’economia capitalista i descriurà la crisi actual i el seus trets distintius (els efectes del procés de financiarització). A més, també es centrarà amb els efectes de la crisi en el nostre país i en la Unió Europea: la presumpta dictadura dels mercats i la minimització del paper de la política.

La pròxima conferència serà el dia 31 de gener a les 19 hores de la mà d’Arcadi Oliveres, Professor Titular d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona. En “El cost humà de la crisi”, Arcadi Oliveres analitzarà l’atur i les seves conseqüències en les polítiques socials, així com l’impacte de la crisi en les relacions Nord – Sud. També exposarà com els immigrants paguen els plats trencats i plantejarà nous paradigmes possibles.

Finalment, el dia 7 de febrer a les 19 hores, Jordi de Cambra Bassols, Doctor en Ciències Econòmiques per la Universidad Autónoma de Madrid, tancarà aquest cicle amb la conferència: “De quina crisi estem parlant? Crisi econòmica i crisi de civilització”. De Cambra Bassols parlarà de les crisis capitalistes i la globalització neoliberal. Tot seguit analitzarà la situació actual que va molt més enllà de la crisi econòmica: imperi del mercat, crisi econòmica i crisi de civilització amb dimensions ètiques, politiques, socials, culturals i ambientals. També farà referència a la insostenibilitat del model econòmic, polític i social vigent. Per acabar, plantejarà la urgència i necessitat d’un canvi de model: “un altre món no només és possible sinó que és necessari”.

Data: 

Dilluns 24 gen

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Universitat de Girona i Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines i de l’Alt Maresme
Correu electrònic de l'organitzador: 
sec.cunescodhs@udg.edu