L’exposició “Tocats per Dalí” a l’Ateneu Barcelonès

Imatge de l'ascensor modernista de l'Ateneu Barcelonès
Dijous, 22/08/2013 fins Dilluns, 30/09/2013

Fins a finals de setembre es pot visitar de forma gratuïta l’exposició “Tocats per Dalí” a la Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès. Una exposició que recull l’episodi provocatiu que el pintor va dedicar a Àngel Guimerà, expresident de l’entitat.

L’Ateneu Barcelonès obre les seves portes a tots aquells que vulguin conèixer l’episodi que Salvador Dalí va protagonitzar a l’entitat l’any 1930 durant la conferència “La Moral Surrealista”. Durant l’acte el pintor va carregar contra l’expresident de l’entitat Àngel Guimerà anomenant-lo “immens putrefacte pelut”. Aquesta provocació va generar indignació entre el públic que va intentar agredir Dalí.

Un temps més tard, el pintor va enviar un exemplar del llibre “La Femme visible” a l’Ateneu amb una dedicatòria on titllava als socis de l’entitat de “putrefactes”. Aquest llibre i alguns documents relacionats amb l’escàndol, com l’acta de la Junta reunida posteriorment, es poden veure exposats a la biblioteca de l’entitat. És la primera vegada que s’exposa aquest material.

La mostra es pot visitar, gratuïtament durant l’horari de la biblioteca, de 10 a 21 h, i és oberta a tothom.

Data: 

Dijous 22 ag

Hora: 

10:00

Correu electrònic de l'organitzador: 
info@ateneubcn.org