Conferència "El treball social davant dels efectes de la crisi econòmica en la població general"

Logotip de DIXIT
Dimecres, 09/10/2013

Els efectes de la crisi econòmica en la població general són cada cop més colpidors i estan provocant un canvi en el perfil de les persones usuàries dels serveis socials.

Ja no hi acudeixen només les persones que es troben en situació d'exclusió social o que tenen una perllongada trajectòria de precarietat psicosocial, ara s’hi sumen els ciutadans que fins abans de l'esclat de la crisi vivien en condicions dignes.

L'explosió de la bombolla financera ha provocat la pèrdua de projecte vital per a moltes persones fins el punt de què ja es parla d'una (o més) generacions perdudes. Per tant, no és només un problema de manca de recursos econòmics, és molt més: és la pèrdua d'expectatives de vida.

Davant de tot això, el professional del treball social es troba, sovint, mancat de recursos amb els quals poder donar una mínima resposta a les noves demandes. Però, a més, ell mateix es veu en situació de risc.

En conseqüència, es fa necessari poder abordar tota aquesta problemàtica des d'un model que contempli, en primer lloc, la cura del propi professional. El psiquiatra Josep Moya parlarà d'"El treball social davant dels efectes de la crisi econòmica en la població general", a la conferència que tindrà lloc el 9 d’octubre a DIXIT Centre de Documentació de Serveis socials.

Data: 

Dimecres 09 oct

Hora: 

17:00

Correu electrònic de l'organitzador: 
dixit.bsf@gencat.cat