Eines de prevenció, detecció i afrontament de models afectius abusius en l'adolescència

Parella de coloms_González-Alba_Flickr
Dimecres, 06/11/2013 fins Dimecres, 20/11/2013

El Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) organitza aquest curs per experimentar i conèixer quins són els conceptes i mapes de parella que tenim, per després poder desenvolupar estratègies de comunicació i intervenció amb joves i adolescents.

Hi ha moltes teories entorn a l’amor; conèixer en què consisteix aquest procés complex esdevé la pedra angular per a la construcció de relacions igualitàries, gratificants i sanes.

Les situacions de control, manipulació, menyspreu, desvalorització, gelosia, desigualtat en la relació noi/noia… acostumen a ser clars indicadors de les primeres mostres de l’amor romàntic. Per altra banda, la socialització, els mitjans de comunicació, la publicitat i la família ens proporcionen mecanismes de reproducció d’identitats que ofereixen imatges amb què identificar-se i processos de negociació que permeten al receptor reproduir i/o innovar aquests models rebuts.

És necessari aprendre a desmuntar el mapa que limita els models relacionals per construir relacions afectives positives i igualitàries que, a banda, ens permetran consolidar l’autoestima i la confiança necessària per consolidar una afectivitat saludable al món adult. Com a educadors, no es pot fer sense saber.

Per tot això, el curs permetrà experimentar i conèixer quins són els conceptes i mapes de parella que tenim, per després poder desenvolupar estratègies de comunicació i intervenció amb joves i adolescents facilitant-los un desenvolupament afectiu positiu.

A càrrec de: Yirsa Jiménez, psicòloga social, docent a la Universitat de Barcelona, mediadora familiar i experta en treball amb dones.

Dates: 6, 13 i 20 de novembre, de 10h a 14h

Preus: Col·legiats/ades i/o amics/gues del CEESC i associats a l’ACELLEC: 40€ No col·legiats/ades: 50€ Persones Aturades i/o Pensionistes: 45€

Data: 

Dimecres 06 nov

Hora: 

10:00

Correu electrònic de l'organitzador: 
formacio@ceesc.cat