Més apps i eines TIC pels centres sanitaris de Catalunya

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Més apps i eines TIC pels centres sanitaris de Catalunya

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Un 70% dels centres sanitaris de Catalunya utilitzen eines TIC. Pel 2014 es vol treballar fort pel model d'assistència no presencial.

El #mHealth continua avançant a bon ritme i sembla ser que a Catalunya també hi hagi un interés sobre aquestes millores tecnològiques. En un futur sembla ser que una part de l'assistència sanitària es realitzarà de forma no presencial i per això és important desenvolupar eines que facilitin aquesta tasca. Segons dades d'una enquesta realitzada per la Fundació TicSalut, el 70% dels centres sanitaris de Catalunya ja utilitzen eines TIC mòbils. Però tot i aquestes bones dades, la mateixa Fundació vol apostar fort pel #mHealth.

TicSalut, conjuntament amb la Fundació Mobile World Capital, volen desenvolupar un pla de mobilitat per crear eines i apps que afavoreixin un model no presencial d'assistència sanitària. Això estalviaria molts costos públics i sembla ser que serà una aposta molt forta. Per fer-ho es crearà un mercat web d'aplicacions mòbils que es convertirà en un centre de referència per pacients i professionals.

A nivell mundial, ja existeixen 40000 aplicacions de les anomenades #mHealth, però tot sembla indicar que aquest nombre anirà en augment. El fet que redueixi costos a les administracions públiques serà el principal raonament per apostar-hi fort.

Font d'informació: El economista

Afegeix un comentari nou