El documental “El retratista” als Cinemes Girona

El professor Benaiges amb els seus alumnes a la porta de l'escola
Barcelona
Dimecres, 15/01/2014

El dia 15 de gener es podrà veure el documental de Sergi Bernal i Albert Bogleux sobre la tasca del mestre català Antoni Benaiges en un poble de Burgos on fou afusellat durant la Guerra Civil.

El documental “El retratista” es podrà veure als Cinemes Girona de Barcelona el dia 15 de gener. Els autors, Sergi Bernal i Alberto Bougleux assistiran a la projecció per presentar i comentar amb els espectadors el film.

Aquesta història parla de la tasca feta per un mestre català, Antoni Benaiges, durant la República en una petita escola de Bañuelos de Bureba a Burgos. En els tres anys que va treballar en aquesta escola va implantar el mètode Freinet que un recurs pedagògic d’ensenyament dóna la paraula als nens i nenes perquè siguin ells els protagonistes i els que descriguin el món. Aquesta metodologia va fer que es guanyés enemics al poble i amb l’arribada de les tropes franquistes va ser un dels primers en desaparèixer i morir afusellat.

Sergi Bernal, autor de l’exposició fotogràfica i del llibre“Desenterrant el silenci: un mestre català en una fossa de Burgos”, va ser qui va proposar dur a terme el documental a Alberto Bogleux i ha estat finançat a través de la plataforma Verkami.

Data: 

Dimecres 15 gen

Hora: 

20:00

Organitzador: 
-
Correu electrònic de l'organitzador: 
sergi.bernal@gmail.com