La veu de l'infern nazi

 Font:
L'Hospitalet de Llobregat
Dimecres, 15/10/2014

El Museu de l'Hospitalet acull fins al 15 d'octubre aquesta mostra concebuda per reivindicar la memòria de l'escriptor manresà Joaquim Amat-Piniella, supervivent del camp de concentració de Mathausen.

L'exposició no pretén només informar per mitjà de textos, imatges i objectes, sinó que també vol emocionar. La mostra es basa en recursos escenogràfics amb una alta càrrega simbòlica com els filats amb fragments adherits de la novel·la K.L. Reich, que volen ser una metàfora de l’experiència al camp de Mauthausen.

K.L. Reich és una novel·la gairebé autobiogràfica de Joaquim Amat-Piniella. La primera versió va ser escrita entre 1945 i 1946 a Andorra, un any després que el seu autor fos alliberat del Kommando annex a Mauthausen, Ternberg, però no fou publicada en català fins a l'any 1963, en una versió retreballada per Joaquim Amat-Piniella al llarg de 16 anys. La novel·la, basada en fets reals, explica les condicions de vida del protagonista i dels seus companys, republicans espanyols deportats a Mauthausen.

Aquesta mostra itinerant ha estat produïda per l’Ajuntament de Manresa i el Memorial Democràtic.

Data: 

Dimecres 15 oct

Hora: 

18:42

Organitzador: 
Memorial Democratic
Correu electrònic de l'organitzador: 
memorialdemocratic@gencat.cat