Consulta al poble de Catalunya. Raons de la seva legitimitat ètica i democràtica.

 Font:
Barcelona
Dilluns, 06/10/2014

Justícia i Pau us proposa aquesta taula rodona del cicle "Dilluns dels Drets Humans" que debatrà sobre les raons ètiques, democràtiques i jurídiques que emparen la consulta.

Quines raons ètiques, democràtiques i jurídiques emparen la consulta que es proposen fer el Parlament i el Govern de la Generalitat? Té dret el poble de Catalunya, en cas que consti la seva voluntat majoritària, a constituir-se en Estat malgrat l’oposició de l’Estat espanyol? En quines condicions i per quin camí? Quins criteris aporta el pensament social de l’Església per respondre aquestes qüestions?

Ponents:

Ferran Requejo, catedràtic de Ciència Política de la Universitat Pompeu Fabra.
Joan Costa, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya i de la Universitat Internacional de Catalunya.

El debat forma part del cicle permanent de conferències "Dilluns dels Drets Humans" que des de l'any 1998 organitzen Justícia i Pau i el Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia (Fundació Lluís Espinal) amb l'objectiu de donar a conèixer, debatre i reflexionar sobre problemàtiques que comporten vulneracions o dificultats per als drets humans arreu del món.

Aquestes conferències es fan el primer dilluns de cada mes i pretenen escoltar experts i persones o organitzacions involucrades amb la realitat objecte de cada sessió. L'entrada és lliure i la retransmissió de l'acte es pot seguir en directe a www.cristianismeijusticia.net/en-directe

Data: 

Dilluns 06 oct

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Justícia i Pau
Correu electrònic de l'organitzador: 
justiciaipau@justiciaipau.org