Jornada de voluntariat ambiental per la captura de crancs de riu americans

El cranc de riu americà (Procambarus clarkii) és una espècie invasora (imatge: assoc-cen.org)
Alcover
Divendres, 23/01/2015 fins Dissabte, 24/01/2015

Des del 2013, l'Associació Cen treballa per protegir el cranc de riu ibèric i la biodiversitat del riu Glorieta, a les Muntanyes de Prades. S'han proposat eradicar el cranc vermell americà i per això demanen l'ajuda a voluntaris ambientals.

El cranc de riu ibèric (Austropotamobius pallipes) és una espècie en perill d'extinció i en regressió a Catalunya, principalment per la degradació de la qualitat de l'aigua i de l'hàbitat fluvial i, sobretot, per l'afanomicosi. Aquesta malaltia fúngica resulta totalment letal i es transmet a través del cranc vermell americà (Procambarus clarkii), una espècie exòtica invasora dispersada pels humans. De manera similar a la resta de Catalunya, als rius de les Muntanyes de Prades el cranc de riu ibèric es troba restringit als trams de capçalera, amb aigües fredes, ben oxigenades i pobres en nutrients. Al riu Brugent, la gran part de la població va desaparèixer com a conseqüència d’una contaminació. Al Glorieta, les poblacions encara són molt importants però es troben greument amenaçades per la propagació del cranc vermell americà.

Des de l’any 2013, l'Associació Cen treballa per protegir el cranc de riu ibèric i la biodiversitat del riu Glorieta.

Tenen l'objectiu d'eradicar totalment el cranc vermell americà d’Alcover aquest any. Per aquest motiu fan una crida a la col·laboració de voluntaris ambientals per poder intensificar les actuacions

Per fer la inscripció, envia nom complet, edat, correu electrònic, telèfon mòbil i població com a mínim 2 dies abans del dia que vols venir a info@assoc-cen.org.

Data: 

Divendres 23 gen

Hora: 

20:30

Organitzador: 
http://www.assoc-cen.org/
Correu electrònic de l'organitzador: 
http://www.assoc-cen.org/