2a edició Nivell 1 de teràpia de moviments rítmics

2a edició Nivell 1 de teràpia de moviments rítmics
Sant Joan Despí
Dissabte, 07/02/2015 fins Diumenge, 08/02/2015

El proper cap de setmana del 7 i 8 de febrer tindrà lloc, a càrrec de la terapeuta Carmen de la Cruz, la segona edició del Nivell 1 de teràpia de moviment rítmics (BRMT).

A càrrec de Carmen de la Cruz,terapeuta i instructora de BRMT, Terapeuta de Neurodesenvolupament Motriu a Centro de Orientación, Reeducación, Aprendizaje y Tecnología (C.O.R.A.T) i a l’escola BrotMadrid de la Fundación Aprender.

La TERÀPIA DE MOVIMENTS RÍTIMICS (BRMT, abans TMR) ha estat desenvolupada pel Dr. Harald Blomberg després d’haver treballat amb Kerstin Linde, terapeuta corporal que va observar els moviments dels nounats. Harald Blomberg és doctor en medicina, especialista en psiquiatria, i té més de quinze anys d'experiència ajudant a nens i adults amb problemes locomotors, de dèficit d'atenció, problemes d'aprenentatge i autisme.

La Teràpia de Moviments Rítmics consisteix fonamentalment en uns exercicis rítmics que afavoreixen el desenvolupament neurològic i motriu, així com la integració dels reflexes primitius, tot millorant el rendiments del sistema nerviós.

Què són els reflexes primitius? Són respostes automàtiques i nervioses, controlades pel tronc encefàlic, que es produeixen enfront un estímul intern o extern i apareixen durant l’embaràs i el naixement.

Com evolucionen? Els reflexes primitius han de ser inhibits pels centres superiors del cervell i s’han d’integrar durant els primers anys de vida en patrons de moviment voluntaris i automàtics, els reflexos posturals,

Què passa si no s’integren? Si els reflexes es mantenen actius passats els 3 anys d’edat, revelen una immaduresa neurològica que pot afectar capacitats físiques, cognitives i emocionals dels nens i dels adults.

Els reflexes primitius es poden treballar des de nounats fins l'edat adulta

Per què és important treballar-los? El treball amb nounats té funció preventiva. En nens i en adults suposa una segona oportunitat al cervell per desenvolupar i/o recuperar habilitats motrius, cognitives i emocionals.

Adjuntem la informació del curs per si és del vostre interès, alhora que us preguem que ens confirmeu la vostra assistència al Tel. 93 373 5711 o per email: info@icarth.es

Data: 

Dissabte 07 febr

Hora: 

00:00

Organitzador: 
FUNDACIÓ PEDAGÒGICA EL BROT
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@icarth.es